Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΈΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ , ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουκουλοφόρος με αστυνομικό κλομπ
  • Νεκρός ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ. Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένειά του. Πάνω από 80 οι τραυματίες.
  • Οι προβοκάτορες των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών απέτυχαν να διαλύσουν τη διαδήλωση.
  • ΚΚΕ: Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση.
  • ΠΑΜΕ: Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι.
  • Αποκάλυψη της προσχεδιασμένης δολοφονικής επίθεσης από την Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.
  • Αδιάσειστα στοιχεία για την εγκληματική επίθεση των προβοκατόρων.
  • Πώς αστικά επιτελεία και ΜΜΕ προετοίμασαν το έδαφος της επίθεσης.
  • Η ταξική πάλη είναι πολύ ώριμη να οξυνθεί στην Ελλάδα.
  • Ολοι σήμερα, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους παντού.

Το ξεκίνημα της επίθεσης με καπνογόνα και βόμβες «μολότοφ»

ΣΕΛΙΔΕΣ 3, 6 - 13

Copyright © 1997-Fri Oct 21 12:18:52 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
agonistikisispirosi.wordpress.com


Συναδέλφισσες/συνάδελφοι.

Τη στιγμή που :

aΒρίσκεται σε εξέλιξη η αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων με τα άδικα και εξοντωτικά χαράτσια, από τα οποία ούτε ένα ευρώ δεν θα καλύψει λαϊκές ανάγκες.

aΜε το εγκληματικό πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, κόβονται μισθοί, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, χτυπιούνται όλα τα κοινωνικά επιδόματα, καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, προωθούνται μαζικές απολύσεις στο δημόσιο. Νέα φοροκλοπή του λαού έρχεται με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, με την κατάργηση των «φοροελαφρύνσεων» των λαϊκών νοικοκυριών, με τη δρομολογούμενη εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

aΜε τον ακόμη πιο σκληρό ταξικό προϋπολογισμό για το 2012, σχεδιάζουν να εισπράξουν μόνο 2,2 δισ. ευρώ από τα κέρδη των επιχειρήσεων και 43,7 από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ενώ επιβάλλουν νέες δραστικές περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια ενισχύοντας την εμπορευματοποίησή τους.

aΝέα, πρωτόγνωρα δεινά, που θα μας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω, περιμένουν το λαό μας μετά το κούρεμα διάσωσης των κερδών των μονοπωλίων.

Τη στιγμή που
οι κόποι, η ίδια η ζωή της πλειοψηφίας του λαού θυσιάζονται για να διασωθούν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων πλουτοκρατών.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε 5νθήμερη αποχή, από 13 – 19/10, με μοναδικό αίτημα την ανάκληση της συζητούμενης αφαίρεσης δικαστηριακής ύλης, χωρίς να καλεί σε καμία κινητοποίηση, παρά μόνο σε μια φθινοπωρινή σύναξη των Προέδρων έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην ανακοίνωσή της, θεωρεί ότι οι δικηγόροι είναι αντίθετοι με τη «δήθεν» απελευθέρωση που ψηφίστηκε, ψέγει την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί την έκδοση των ΠΔ που θα ολοκληρώσουν την απελευθέρωση, υιοθετώντας έτσι τις απόψεις του ΣΕΒ, της τρόικας και των πιο επιθετικών πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου που ζητούν γρήγορη και πλήρη απελευθέρωση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών!

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» όχι μόνο δεν υποτιμάει τις προωθούμενες αλλαγές στη Δικαιοσύνη και την ύλη των Δικαστηρίων, αλλά είναι η μόνη παράταξη που από την αρχή προειδοποίησε, ενημέρωσε, συνέδεσε τις αντιδραστικές αλλαγές στο δικηγορικό επάγγελμα και γενικότερα στα νομικά επαγγέλματα με τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται ταχύτατα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, με τις περισσότερες από αυτές συμφωνούν ή και υπερθεματίζουν (π.χ. διαμεσολάβηση) οι ηγεσίες του δικηγορικού συνδικαλισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του ΔΣΑ και άλλων συλλόγων σπεύδουν να υλοποιήσουν το θεσμό της διαμεσολάβησης, που ιδιωτικοποιεί τη δικαιοσύνη, προωθώντας τη σύσταση εταιρειών μαζί με τους εμποροβιομήχανους, όπως με το ΕΒΕΑ του κ. Μίχαλου.

Πρόκειται για αλλαγές που στοχεύουν στη δημιουργία μιας Δικαιοσύνης ξεδιάντροπα ταξικής και ταυτόχρονα ακριβής, δυσπρόσιτης και εχθρικής για το λαό, «απελευθερωμένης» από τις «μικρές, επουσιώδεις» διαφορές που συνήθως ταλανίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να διεκπεραιώνει ταχύτατα την κατασταλτική λειτουργία του κράτους που υπηρετεί (ποινικοποίηση αγώνων, απαγόρευση απεργιών κλπ.), τις σοβαρές για τα συμφέροντα του κεφαλαίου υποθέσεις (νομικό fast track μεγάλων οικονομικών υποθέσεων), την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (ίδρυση εργοδοτικών επιχειρησιακών σωματείων με διαδικασίες εξπρές).

Πολυεπαγγελματικές, κεφαλαιουχικές εταιρείες, με «ευέλικτα και ανταγωνιστικά» επιτελεία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών και εν γένει κακοπληρωμένων υπαλλήλων, για να εκδίδουν και να εκτελούν στο πι και φι διαταγές πληρωμής και προσημειώσεις υποθηκών υπέρ των τραπεζών και των μεγαλοκατασκευαστών. Όσο για τα συναινετικά διαζύγια, ενδεχομένως και άλλες υποθέσεις της εκουσίας δικαιοδοσίας (διαθήκες, κληρονομητήρια), που η γρήγορη και φτηνή διεκπεραίωσή τους πράγματι απασχολεί τις λαϊκές οικογένειες, αφήνονται σαν το τυρί στη φάκα σε μια υποτιθέμενη «σκληρή διαμάχη» ανάμεσα σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους ή συζητείται η μεταφορά τους στα ειρηνοδικεία, μέτρα από τα οποία δεν θα προκύψει κανένα ουσιαστικό όφελος για το λαό.

Αυτό το μοντέλο ονειρεύεται εδώ και χρόνια το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και διεκπεραιώνει ταχύτατα το πολιτικό του προσωπικό, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, με τη συνδρομή και εκείνων που θέλουν να είναι «συλλειτουργοί» της συγκεκριμένης Δικαιοσύνης.

Η μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων και οι οικογένειές μας πληττόμαστε, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, από τα εγκληματικά και εξοντωτικά για το λαό μέτρα. Η προκήρυξη αποχής μόνο για τη μείωση της δικαστηριακής ύλης, ξεκομμένο μάλιστα από το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της παράταξής μας ότι οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων βρίσκονται μακριά από τα προβλήματά μας. Το σοβαρότερο είναι ότι μας απομακρύνει από τους φυσικούς μας συμμάχους που είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Η μόνη διέξοδος βρίσκεται στη συμπόρευσή μας
με το ταξικό εργατικό κίνημα και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των σπουδαστών, των αγροτών και των γυναικών.
Μαζί με τα παιδιά μας που αγωνίζονται ενάντια στο σχολείο της φωτοτυπίας και των χορηγών, ενάντια στο πανεπιστήμιο – παράρτημα των πολυεθνικών.
Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Για συνολική ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στις 19 και  στις  20  Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια της πανεργατικής απεργίας σε όλη τη χώρα μαζί με το ΠΑΜΕ.
Στην Κόρινθο, στις 11 π.μ. στα  Περιβολάκια.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ύμνος του ΕΑΜ - (Αντάρτικα Μικρούτσικος)

ΠΑΜΕ - ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ.wmv

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο

Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο
Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Δεν μας ξάφνιασε η πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι μεταρρυθμίσεις για την προσαρμογή της δικαιοσύνης στις σημερινές απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, όπως και η "απελευθέρωση" του δικηγορικού επαγγέλματος είχαν δρομολογηθεί πολύ πριν το Μνημόνιο και επιταχύνθηκαν μετά από αυτό.
Δεν μας ξάφνιασαν ούτε οι απαιτήσεις τους για επιτάχυνση των υποθέσεων με φορολογικό και ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον τους για την αντιμετώπιση της παράνομης φοροδιαφυγής - γιατί τη νόμιμη φοροδιαφυγή μέσω των φοροελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου τη θεωρούν "πατριωτική" αναπτυξιακή πολιτική - συνδέεται με τη συγκέντρωση χρημάτων από το κράτος για να χρηματοδοτήσει και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Οι πρόσφατες σαρωτικές αλλαγές στην απονομή της δικαιοσύνης (Διοικητική, Ποινική και Πολιτική Δίκη) και η καθιέρωση της διαμεσολάβησης εντάσσονται στην ίδια στόχευση: να διαμορφωθούν μηχανισμοί περισσότερο ευέλικτης και αποτελεσματικής προστασίας των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ η δικαιοσύνη να γίνει ακόμα πιο ακριβή, δυσπρόσιτη και εχθρική απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.
Δεν μας ξάφνιασαν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣΑ, που είδε στην επίσκεψη της τρόικας μία "άνευ προηγουμένου ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης", μια εκδήλωση "πλήρους υποτέλειας και συνταγματικής εκτροπής" στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Η ηγεσία του ΔΣΑ ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο και χρησιμοποιεί τα ίδια ιδεολογήματα με τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους υπερασπιστές της ΕΕ, ότι αναγκαζόμαστε να πάρουμε τα μέτρα γιατί μας τα επιβάλλουν οι δανειστές, ότι η χώρα βρίσκεται δήθεν υπό κατοχή, αθωώνοντας έτσι το αστικό πολιτικό προσωπικό και την ντόπια πλουτοκρατία.
Αφού τα αισθητήρια επαγρύπνησης του κ. Προέδρου είναι τόσο αναπτυγμένα, αναρωτιόμαστε: Δεν είδε και δεν άκουσε για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων μαθητών; Δεν αντιλήφθηκε ότι η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη κήρυξε για εκατομμυριοστή φορά την απεργία των εργαζομένων στο μετρό παράνομη και καταχρηστική; Δεν διάβασε για την ποινική καταδίκη των συνδικαλιστών ναυτεργατών επειδή περιφρούρησαν την απεργία τους; Παραδείγματα μόνο από την προηγούμενη βδομάδα (!)... ο κατάλογος ανεξάντλητος. Καμιά ανακοίνωση γι' αυτά...
Ο μύθος περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης...
Ο μύθος περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης καταρρίπτεται καθημερινά στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού. Η δικαιοσύνη είναι ταξική, βαθιά εξαρτημένη από το οικονομικό σύστημα πάνω στο οποίο οικοδομείται. Κύρια αποστολή της είναι η διαιώνιση του συστήματος αυτού και η κατοχύρωση των κυρίαρχων σήμερα σχέσεων παραγωγής, που βασίζονται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων από μια χούφτα παράσιτα πλουτοκράτες.
Σ' αυτή τη δικαιοσύνη δεν είμαστε όλοι συλλειτουργοί.
Σε μια δικαιοσύνη που υλοποιεί τους νόμους για το κόψιμο μισθών και συντάξεων, για τις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία, για την αποψίλωση της κοινωνικής ασφάλισης, για την παράδοση της υγείας και της παιδείας στο μεγάλο κεφάλαιο, για τη νομιμοποίηση της ναρκωκουλτούρας.
Σ' αυτή τη νομιμότητα απειθαρχούμε.
Γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο ούτε υπηρετούμε τα ίδια συμφέροντα. Αλλοι δικηγόροι έχουν πελάτες τους επιχειρηματικούς ομίλους και τραπεζίτες, άλλοι δικηγόροι έχουν πελάτες τους φτωχούς εργάτες, άνεργους και λαϊκές οικογένειες. Οι τελευταίοι είμαστε η πλειοψηφία των μαχόμενων δικηγόρων, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, που πληττόμαστε από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό και έχουμε συμφέρον στη συμπαράταξη με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, στη συμπόρευση στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.
Θέτουμε την ιδιότητά μας και τις νομικές μας γνώσεις στην υπηρεσία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, χωρίς ανταλλάγματα και απολαβές, παντού και πάντα, σε κάθε πτυχή του αγώνα :
-- Στις λαϊκές επιτροπές αγώνα.
-- Στα καταστήματα της ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα στον άνεργο και τον φτωχό εργάτη.
-- Στις εφορίες για να μην πληρωθούν τα παράνομα φορομπηχτικά χαράτσια.
-- Μπροστά στο σπίτι του απολυμένου για να μην του το πάρει η τράπεζα, επειδή χρωστάει.
-- Στο αστυνομικό τμήμα για να εμποδίσουμε τρομοκρατικές προσαγωγές απεργών ή να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των μεταναστών.
-- Στο δικαστήριο για να μην καταδικαστεί ο πρωτοπόρος συνδικαλιστής και κάθε αγωνιστής του λαϊκού κινήματος.
-- Στο σχολείο και τη σχολή για να μην περάσει η τρομοκράτηση των μαθητών και των φοιτητών.
-- Σε κάθε χώρο δουλειάς που οργιάζει η εργοδοτική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός».

Copyright © 1997-Tue Oct 04 13:45:09 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων ΚΙΝΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

ΚΙΝΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ 

ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Η αρχή της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τους μισθωτούς δικηγόρους και τους αυτοαπασχολούμενους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, όπως και όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή ληστεία του εισοδήματός τους, με την εφαρμογή της πιο άγριας από ποτέ φορομπηχτικής και αντιλαϊκής πολιτικής που δεν έχει τελειωμό.
Τα χαράτσια της αναδρομικής «έκτακτης εισφοράς» για τα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ και του «τέλους επιτηδεύματος» για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες (για φέτος 300 ευρώ, από του χρόνου 500), ο νέος φόρος – εφιάλτης για όλα τα ακίνητα με τον αντισυνταγματικό τρόπο είσπραξης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ, την αύξηση των λεγόμενων αντικειμενικών κριτηρίων, την κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα του φορολογικού «τυφώνα» που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, όπως πανηγυρικά εκφράστηκε και στο νέο αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
            Την ίδια ώρα που ο λαός κυριολεκτικά ξεζουμίζεται και στερείται τα στοιχειώδη δικαιώματά του, η κυβέρνηση προετοιμάζει προκλητικά την παραπέρα μείωση του φορολογικού συντελεστή κερδών των επιχειρήσεων (ΑΕ-ΕΠΕ) στο 18 ή και 15%, νέα οικονομική «στήριξη» των τραπεζών, στις οποίες έχουν δοθεί ήδη πάνω από 100 δισ. ευρώ.
Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, βιώνουμε και εμείς, την εξοντωτική αντιλαϊκή πολιτική. Τα νέα φορομπηχτικά μέτρα χτυπούν και εμάς, η ασφάλιση και η περίθαλψή μας υποβαθμίζονται παραπέρα ενώ αυξάνονται οι εισφορές μας, το ΕΤΑΑ (όπως και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία) οδηγείται σε οικονομική ασφυξία με τη στέρηση των κρατικών πόρων και τις συνέπειες της υποχρεωτικής «ανταλλαγής» των κρατικών ομολόγων που διαθέτει με κατώτερης αξίας, εξαιτίας του «κουρέματος». Το ΤΥΔΕ (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) καταρρέει. Το εισόδημά μας συνεχώς συρρικνώνεται. Η επιτάχυνση του εξοβελισμού των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων στον οποίο οδηγεί αυτή η πολιτική, στρώνει και πρακτικά το έδαφος για την εισβολή και κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου στην «απελευθερωμένη» πλέον αγορά των νομικών υπηρεσιών, με ακόμη χειρότερους όρους για τους μισθωτούς δικηγόρους.
Στα δικαστήρια, οι σοβαρές ελλείψεις κυρίως σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή οξύνουν το πρόβλημα της καθυστέρησης στην εκδίκαση των υποθέσεων και της ταλαιπωρίας δικηγόρων και διαδίκων-εργαζομένων. Η κυβέρνηση καταφεύγει στη χρησιμοποίηση ασκούμενων δικηγόρων, ως φτηνού, ανασφάλιστου και ανακυκλούμενου υπαλληλικού προσωπικού, ενώ επαναφέρει την απαράδεκτη πρόταση για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων. Η χειροτέρευση των ήδη απαράδεκτων όρων απονομής της δικαιοσύνης (ίδρυση και ενίσχυση μονομελών δικαστηρίων, συρρίκνωση δικονομικών δικαιωμάτων διαδίκων), η κατακόρυφη αύξηση των δικαστικών εξόδων σε όλες τις διαδικασίες, με πιο προκλητική την επιβολή τέλους δικαστικού ενσήμου και στις αναγνωριστικές αγωγές, με τον πρόσφατο Ν.3994/2011 για την πολιτική δίκη, ορθώνουν νέα σοβαρά εμπόδια στην πρόσβαση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στη δικαιοσύνη. Από την άλλη μεριά, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, διευκολύνονται στην επίλυση των διαφορών τους, με νέες πιο γρήγορες και ευέλικτες μορφές «ιδιωτικοποίησής» της (π.χ. διαμεσολάβηση). Ταυτόχρονα, η Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για το χτύπημα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων (ποινικοποίηση αγώνων όπως πρόσφατα των ναυτεργατών και των ιδιοκτητών ταξί, κήρυξη απεργιών ως παράνομων σε χρόνο-ρεκόρ, εγκρίσεις-εξπρές επιχειρησιακών εργοδοτικών σωματείων, όταν μια εργατική αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας προσδιορίζεται σε 3 χρόνια!).
Σε αυτές τις συνθήκες, οι ηγεσίες των ΔΣ και της Ολομέλειας, επιδιώκουν να αναγορευθούν σε αξιόπιστους συνομιλητές και διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Στην «καλύτερη» περίπτωση, περιορίζονται σε συντεχνιακές διεκδικήσεις, τις οποίες προωθούν «δι’ αλληλογραφίας» με τα αρμόδια υπουργεία ή στην κατάθεση προσφυγών κατά των χαρατσιών. Αρνούνται το συντονισμό της πάλης με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όπως σταθερά προτείνει η παράταξή μας, που είναι σήμερα πιο αναγκαίος και ελπιδοφόρος από ποτέ.
Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη ζοφερή κατάσταση για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων,

 Η παράταξή μας καλεί σε οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία
μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, τα αντιμονοπωλιακά κινήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και των αγροτών, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των σπουδαστών και των γυναικών
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους και οργανώνουμε συλλογικά τη στάση μας
 Δεν δεχόμαστε την εφιαλτική προοπτική του ενός μόνο εργαζόμενου των 500 ευρώ και των υπόλοιπων άνεργων ανά οικογένεια
Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν – και με την ιδιότητά μας ως ριζοσπάστες δικηγόροι

Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε! Υπάρχει άλλος δρόμος: Αυτός της κλιμάκωσης του αγώνα, της λαϊκής συμμαχίας. Για να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων δικαιωμάτων μας. Για μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς μονοπώλια, οικονομικές κρίσεις, ανεργία και εκμετάλλευση, με το λαό στην εξουσία. Για μιαν άλλη δικαιοσύνη, στην υπηρεσία του λαού.
Σεπτέμβριος 2011

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας

Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας
Ανακοίνωση με αφορμή την απόρριψη της αίτησης ίδρυσης συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ
Επιχειρείται ποινικοποίηση των αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων και δράσεων του λαού μας
Προκλητική και απαράδεκτη απόπειρα κατάργησης του στοιχειώδους δικαιώματος της νεολαίας και του λαού μας να παλεύει συλλογικά και οργανωμένα ενάντια σε αυτούς που δολοφονούν λαούς και καρατομούν λαϊκά δικαιώματα χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» την απόρριψη της αίτησης ίδρυσης συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας από το Πρωτοδικείο Λαμίας. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η απόρριψη της αίτησης ίδρυσης συλλόγου σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας από το Πρωτοδικείο Λαμίας, με την υπογραφή της πρωτοδίκη Σεμέλη Ορφανίδου, επειδή μεταξύ των σκοπών του υπό ίδρυση συλλόγου περιλαμβάνεται η φράση "...δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και λοιπών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών", αποτελεί προκλητική και απαράδεκτη απόπειρα κατάργησης του στοιχειώδους δικαιώματος της νεολαίας και του λαού μας να παλεύει συλλογικά και οργανωμένα ενάντια σε αυτούς που δολοφονούν λαούς και καρατομούν λαϊκά δικαιώματα. Ο συγκεκριμένος σκοπός του συλλόγου είναι - κατά τη γνώμη του δικαστηρίου - παράνομος και αντίθετος με τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια, γιατί:
  • "επεκτείνει το σκοπό του σωματείου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για τα οποία αρμόδιοι είναι το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική κυβέρνηση". Σύμφωνα με την απόφαση, η ελευθερία του "συνεταιρίζεσθαι", οι λαϊκές οργανώσεις πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης, να δρουν ως παραρτήματα και γραφεία τύπου των υπουργείων!
  • "είναι δυνατό, κατά ευθεία και προφανή παραβίαση του άρθρου 141 ΠΚ και επομένως κατά παράβαση του νόμου, να εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των ΗΠΑ ή με άλλα κράτη που συμμετέχουν τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ, με τα οποία [...] δεν έχει δηλωθεί επίσημα βούληση διακοπής των διπλωματικών σχέσεων". Κατ' αρχάς, εκπλήσσει η συγκεκριμένη παιδαριώδης πολιτική άποψη, σύμφωνα με την οποία τα κράτη που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με τα κράτη-μέλη των συγκεκριμένων ιμπεριαλιστικών οργανισμών και βρίσκονται στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης! Με λίγα λόγια, η λειτουργία και δράση του συγκεκριμένου συλλόγου, οι χιλιάδες κινητοποιήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα εγκλήματά του, ενάντια στην ΕΕ και το ΔΝΤ, η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ πρέπει να απαγορευθούν, στο όνομα του να μη διαταραχθούν οι φιλικές σχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων με τους φονιάδες των λαών.
  • "σύμφωνα με το άρθρο 141 Π.Κ. [...] όποιος με πρόθεση και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους του σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών". Με την επίκληση του Ποινικού Κώδικα, επιχειρείται μια πρωτοφανής απόπειρα ποινικοποίησης των αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων και δράσεων του λαού μας και επιβολής της άποψης ότι οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" του κεφαλαίου είναι και "φίλοι" του ελληνικού λαού.
  • "δεν μπορεί να αποκλειστεί [...] η πιθανότητα να μετέρχεται το σωματείο και παράνομα ή βίαια μέσα για την επίτευξη του σκοπού του". Πρόκειται για απαράδεκτη άποψη με χαρακτηριστικά "δίκης προθέσεων", που εντελώς αυθαίρετα συνδέει τον υποτιθέμενο παράνομο σκοπό με την ενδεχόμενη χρήση "παράνομων" μέσων υλοποίησής του. Προφανώς, οι πορείες στην Αμερικάνικη πρεσβεία, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ακόμη περισσότερο το συμβολικό κάψιμο συμβόλων του ιμπεριαλισμού κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κ.ά. συνιστούν βίαια και παράνομα μέσα, ενώ οι εκατόμβες των θυμάτων των βομβαρδισμών, η καταστροφή των πλουτοπαραγωγικών μέσων, της πολιτιστικής κληρονομιάς κλπ. είναι θεάρεστα έργα των "φίλων" και "συμμάχων" ιμπεριαλιστών.
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι μόνο εξωφρενική και προκλητική. Είναι και βαθύτατα επικίνδυνη γιατί:
-- Ευθυγραμμίζεται με αποφάσεις, συμφωνίες και κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή δράση, ακόμη και τη ριζοσπαστική σκέψη, στο όνομα της αντιμετώπισης δήθεν της "τρομοκρατίας", της "διαχείρισης κρίσεων" κλπ.
-- Βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με κατευθύνσεις της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υλοποιούνται ήδη σε ορισμένα κράτη μέλη τους, για ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, της ίδιας της ταξικής πάλης.
-- Προστίθεται στην απόφαση της πρωτοδίκη Ναυπλίου του 2008 που απέρριψε την ίδρυση αγροτοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού, γιατί μεταξύ των σκοπών του σωματείου περιλαμβανόταν η ταξική συνειδητοποίηση του αγρότη και η συνεταιριστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας, δηλαδή θίγονταν τα ιερά και όσια της ατομικής ιδιοκτησίας.
-- Συνδέεται με το νέο αντιδραστικό, αντιεκπαιδευτικό και αντιλαϊκό νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που, με όχημα την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την παρέμβαση στα συλλογικά όργανα φοιτητών - σπουδαστών, επιδιώκει να καταστείλει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση που στρέφεται κατά της παράδοσης των ΑΕΙ-ΤΕΙ στο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.
Δηλώνουμε σε κάθε επίδοξο μιμητή της πρακτικής των παραπάνω πρωτοδικών ότι το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται, ούτε πρόκειται να ευθυγραμμίσει τους σκοπούς και τη δράση του με την κυρίαρχη άποψη περί "νομιμότητας", μια άποψη που θεωρεί παράνομη κι επικίνδυνη την πάλη των λαών ενάντια στους δυνάστες και εκμεταλλευτές τους.
Καλούμε το μαζικό λαϊκό κίνημα, ειδικά το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, να καταδικάσει και να ακυρώσει στην πράξη τη συγκεκριμένη και κάθε ανάλογη απόφαση καθώς και κάθε απόπειρα συκοφάντησης, τρομοκράτησης, ποινικοποίησης της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής, ταξικής πάλης.
Ειδικότερα, καλούμε τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, τις Ενώσεις και Συλλόγους Δικαστών και Δικαστικών Υπαλλήλων, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις. Για το σκοπό αυτό, η "Δημοκρατική Συσπείρωση" θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα, τόσο εναντίον της συγκεκριμένης απαράδεκτης απόφασης όσο και κάθε ανάλογης που προσπαθεί να θέσει εμπόδια στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος».

Copyright © 1997-Fri Sep 09 12:50:31 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΕ - Κανένας συμβιβασμός με τη ναρκω-κουλτούρα



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κανένας συμβιβασμός με τη ναρκω-κουλτούρα
Τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας:
«
Κανένας συμβιβασμός με τη "ναρκω-κουλτούρα" και με τα προγράμματα που αντί να οδηγούν στην απεξάρτηση και στην πάλη για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, συντηρούν την εξάρτηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων κρατώντας τους στο περιθώριο της ζωής και οδηγώντας τους στο θάνατο.
Χρόνια ο πρωθυπουργός και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εξοικειώσουν τη νεολαία τόσο με τα ναρκωτικά, όσο και με έναν τρόπο ζωής που οδηγεί σε αυτά.
Τους βολεύει δεκάδες χιλιάδες νέοι αντί να είναι στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους, να είναι μαστουρωμένοι στο περιθώριο.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτή την επιχείρηση της "Ναρκω-κουλτούρας" της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης να απαντήσουν με οργάνωση στα συνδικάτα, με ένταξη στη συνδικαλιστική δράση χιλιάδων νέων ανθρώπων, με ένταση των αγώνων για τα δικαιώματα όλων και κυρίως των νέων ανθρώπων».
Την αντίδρασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα φραγμό προκειμένου να υπηρετήσει όλες τις ανάγκες του συστήματος σε βάρος του λαού και των εργαζομένων(...) Οι απόμαχοι της δουλειάς, οι παππούδες οι γιαγιάδες, οι πατεράδες, που βλέπουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να οδηγούνται στο θάνατο, με όλη τη δύναμή μας καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να μην τους το επιτρέψουν. Να δυναμώσουμε από κοινού τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ενάντια στη ναρκω-καταστολή Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενάντια στη ναρκω-καταστολή
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί η κυβέρνηση
Η πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη χρήση όλων των ναρκωτικών ουσιών - όπως προκύπτει από το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρουσιάστηκε προχτές στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου - και τη χορήγηση υποκατάστατων σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, όπως επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, σε τελευταία σύσκεψη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει με ανακοίνωση την κατηγορηματική αντίθεσή του στα σχέδια ναρκω-καταστολής του ελληνικού λαού και καλεί σε συστράτευση για τη δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Το ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που νομιμοποιεί τη χρήση τους, και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, όλο το λαό να αντιδράσουν αποφασιστικά ενάντια στην καταστροφή και τον όλεθρο που ετοιμάζουν για τη νεολαία και τα παιδιά μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, στη μάχη κατά του κινήματος και των αντιδράσεων στη βαρβαρότητα που εξελίσσεται έριξε προς βοήθεια της καταστολής και τη ναρκω-καταστολή.
Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, με δήθεν δάκρυα για τους χρήστες που φυλακίζονται, στοχεύει μόνο στο μυαλό και την ψυχή κυρίως των νέων ανθρώπων, αλλά και όλου του λαού. Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι βολεύει το πέρασμα της πολιτικής τους. Μια νεολαία που στερείται τα δικαιώματά της στην Παιδεία, την Υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά έχει "δικαίωμα" να καλλιεργεί χασίς σε γλάστρες, είναι ακίνδυνη για το σύστημα που με νύχια και δόντια υπερασπίζονται.
Τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται, δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ούτε αρρώστια. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους χρήστες, τους ονομάζουν πρόβλημα που πρέπει να απομακρυνθεί από το κέντρο της Αθήνας και να μοιραστεί σε όλα τα νοσοκομεία, τους καταδικάζουν να είναι για πάντα εξαρτημένοι με τη μεθαδόνη, που θα τη μοιράζει το ίδιο το κράτος, αλλά και ιδιώτες γιατροί και φαρμακεία.
Για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη δεν γίνεται κανένας λόγος. Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά δηλώνει την αντίθεσή του με όλα τα ναρκωτικά. Η δημιουργία ενός αντιναρκωτικού μετώπου είναι επιτακτική ανάγκη.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος των χρηστών για θεραπεία δημόσια και δωρεάν είναι ζήτημα συνολικά του λαϊκού κινήματος. Είναι επιτακτικό καθήκον όλων των εργαζομένων και του λαού ο αγώνας για να μην περάσει το νέο σχέδιο απελευθέρωσης των ναρκωτικών».

Copyright © 1997-Sat Aug 06 13:25:10 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 






Brokeback Mountain - Man That You Fear

BENT extracto

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                  
Ιούλιος 2011

1.- Με το «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο που ψήφισε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση, έχοντας επί της ουσίας τη στήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της ολιγαρχίας, κλιμακώνει τον πόλεμό της σε βάρος του λαού.
Η νέα καταιγίδα των φρικτών αντιλαϊκών μέτρων, περιλαμβάνει :
Καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 στα 8.000 ευρώ με παράλληλη επιβολή νέων φόρων, έκτακτη εισφορά για όλα τα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, παραπέρα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, προσλήψεις νέων ηλικίας 18 έως 25 ετών με μισθό 20% χαμηλότερο από την ΕΓΣΣΕ, ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, νέο τσεκούρωμα στις κοινωνικές δαπάνες, καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, νοσοκομείων κλπ., νέο ξεπούλημα «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες.
Ταυτόχρονα, παρέχει προκλητικές φοροαπαλλαγές και «κίνητρα» στο μεγάλο κεφάλαιο, π.χ. με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των κερδών από 25% σε 20%, σκοπεύοντας μάλιστα να τον μειώσει κι άλλο! Μόνο για τη «στήριξη» των Τραπεζών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την προηγούμενη της ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν δώσει περίπου 100 δισ. ευρώ!
Απαντά με τρομοκρατία και καταστολή στους δίκαιους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, όπως στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις 28-28 Ιουνίου, που εξαπέλυσε ένα όργιο αστυνομικής βίας, πνίγοντας με τα χημικά και κάνοντας «γης Μαδιάμ» το κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας προβοκάτορες δήθεν «αντιεξουσιαστές», ακροδεξιούς, ακόμη και ανθρώπους του υποκόσμου!
Με τη δικαιολογία του εξωτερικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας και την καταβολή των δόσεων του δανείου, που θα δοθεί στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στο λαό, πραγματοποιείται ένας πρωτοφανής εκβιασμός σε βάρος του ελληνικού λαού που δεν έχει τέλος, για να αποσπάσουν τη συναίνεση και την υποταγή του σε κάθε νέο, ακόμη πιο βάρβαρο και σαρωτικό σφαγιασμό των δικαιωμάτων του.
         
2.- Η πολιτική αυτή που καταδικάζει στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανασφάλεια το λαό, έχει επιπτώσεις και εξειδικεύεται και στο χώρο της Δικαιοσύνης, που γίνεται ακόμη πιο αντιδραστική (συνεχής κήρυξη απεργιών ως παράνομων, διώξεις αγωνιστών κ.ά.)  αλλά και απρόσιτη για τα λαϊκά στρώματα (αύξηση παραβόλων, συρρίκνωση δικονομικών δικαιωμάτων, προσδιορισμός εργατικών υποθέσεων στο Πρωτοδικείο της Αθήνας μετά από 3 χρόνια! κ.ά.).
Πλήττει τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, των οποίων μειώνεται το εισόδημα και χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας, υποβαθμίζεται η ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψή τους, όλο και περισσότεροι (πάνω από 30%!) αδυνατούν να καλύψουν τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές τους, οφείλοντας εισφορές 1-5 ετών, ενώ με το μεσοπρόθεσμο αποφασίστηκαν και νέες αυξήσεις των εισφορών.
Το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) και ιδίως οι κλάδοι υγείας του, όπως φυσικά και τα άλλα κοινωνικά ταμεία των εργαζομένων, οδηγείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης-τρόικας-πλουτοκρατίας, σε οικονομική ασφυξία, αφού δεν του αποδίδεται η κρατική χρηματοδότηση για τους νέους ασφαλισμένους, ενώ δεν εγκρίθηκε ούτε ο μειωμένος σε σχέση με πέρυσι προϋπολογισμός του! Συγκεκριμένα, ενώ η πρόβλεψή του για τους κλάδους υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί έστω στοιχειωδώς στις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων, ήταν για φέτος 259 εκ. ευρώ, το Υπουργείο ενέκρινε μόνο 150 εκ. ευρώ, δηλαδή διέταξε περικοπή 109 εκ ευρώ!, γεγονός που θα έχει δραματικές συνέπειες στην παροχή των ήδη υποβαθμισμένων υπηρεσιών του.      
Επιπλέον, οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, δέχονται αλλεπάλληλες εξοντωτικές φοροεπιθέσεις: Επιβολή ΦΠΑ 23%, εκβιαστική περαίωση, στόχευση για είσπραξη προκαταβολής φόρου 15% επί του συνόλου των αμοιβών με βάση τον τελευταίο φορολογικό Νόμο 3943/2011, αντί επί των ποσών των γραμματίων προείσπραξης όπως ίσχυε, ενώ με το «μεσοπρόθεσμο» επιβάλλεται «τέλος επιτηδεύματος»- χαράτσι 400 με 500 ευρώ το χρόνο (300 ευρώ μόνο για φέτος).
Ολα αυτά εξελίσσονται μέσα στο ζοφερό φόντο της «απελευθέρωσης» της εισόδου του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών που θα έχει σοβαρές, ακόμη και εξοντωτικές συνέπειες σε βάρος μας. Ήδη, από 4-7-2011 άρχισε η ισχύς των διατάξεων του σχετικού Ν.3919/2011, ενώ προετοιμάζεται η έκδοση των προβλεπόμενων σχετικών ΠΔ και ΥΑ. Με βάση το νέο νόμο, καταργούνται οι τοπικοί περιορισμοί άσκησης του επαγγέλματος, οι ελάχιστες αμοιβές (διατηρούνται μόνο ως «νόμιμες» που μπορούν να παρακάμπτονται με γραπτή συμφωνία) και τα γραμμάτια προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής. Τα τελευταία, αντικαθίστανται από υποχρεωτική εισφορά του δικηγόρου προς τα Ταμεία και το Σύλλογό του (με την απειλή μάλιστα προστίμου έως 20.000 ευρώ και πειθαρχικής ποινής προσωρινής παύσης σε περίπτωση μη καταβολής της), η οποία θα είναι ανεξάρτητη από την αμοιβή του, με βάση ποσοστά επί «τιμών αναφοράς». Τα ΠΔ και οι ΥΑ που θα εκδοθούν, απλώς θα καθορίζουν το εκάστοτε ύψος τους, καθώς και αυτό των εφαρμοζόμενων νόμιμων αμοιβών, όταν δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία.  
 3.- Μπροστά σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, η παράταξή μας,  απευθύνει νέο πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα στους δικηγόρους που πλήττονται από αυτήν την πολιτική, για την οποία είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.
Καλούμε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να βγάλουν συμπεράσματα για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους, να αντιταχθούν στις θέσεις και την πρακτική των άλλων παρατάξεων που στηρίζουν επί της ουσίας αυτήν την πολιτική ή προτείνουν μια παραλλαγή της. Να καταδικάσουν τη στάση της πλειοψηφίας των διοικήσεων των δικηγορικών συλλόγων, όπως αυτή του ΔΣΑ που παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της παράταξής μας αρνήθηκε προκλητικά να πάρει μέρος στις πρόσφατες  πανελλαδικές απεργίες των εργαζομένων, ενώ από την άλλη μεριά συμμετέχουν σε στημένους διαλόγους-κοροϊδία με την κυβέρνηση, σε επιτροπές (όπως η λεγόμενη επιτροπή Βροντάκη), των οποίων τα πορίσματα είναι προαποφασισμένα. Να μην εγκλωβιστούν στις εξευτελιστικές, αποπροσανατολιστικές και συντεχνιακές αντιπαραθέσεις μεταξύ δικηγορικών συλλόγων των μεγάλων πόλεων και επαρχιακών συλλόγων για το ποιος σύλλογος θα εισπράττει την εισφορά του δικηγόρου, που παρακολουθήσαμε στην προτελευταία Ολομέλεια των Προέδρων των ΔΣ.
Είναι καιρός να πάψουμε να είμαστε θεατές των εξελίξεων! Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα στη συνείδησή μας! Αγωνιζόμαστε για την κατάργησή τους στην πράξη! Παίρνουμε μαχητικά μέρος στους λαϊκούς αγώνες, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, με τα αντιμονοπωλιακά κινήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών, των γυναικών, των σπουδαστών, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για τη ριζοσπαστική φιλολαϊκή διέξοδο της χώρας, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Για μια άλλη ανάπτυξη, σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες του λαού, χωρίς μονοπώλια, όπου τα μέσα παραγωγής και την εξουσία θα έχει ο ίδιος ο λαός.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:
- Κατάργηση του Ν. 3845/2010 που επιβάλλει το αντιλαϊκό Μνημόνιο, καθώς και του νόμου για το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα και του «εφαρμοστικού» του νόμου που ψηφίστηκαν πρόσφατα.  Κατάργηση του Ν. 3844/2010 που ενσωματώνει την Οδηγία Μπολκενστάιν για την ελεύθερη εγκατάσταση επιχειρήσεων, κεφαλαιουχικών και πολυεπαγγελματικών εταιρειών και του πρόσφατου Ν. 3919/2011 που θεσπίζει μέτρα «απελευθέρωσης» του δικηγορικού επαγγέλματος με την κατάργηση των υποχρεωτικών ελάχιστων αμοιβών, των γραμματίων προείσπραξης, της τοπικής αρμοδιότητας των δικηγορικών συλλόγων.
- Καμία άλλη αύξηση στους έμμεσους φόρους και το ΦΠΑ. Μείωση και κατάργησή τους στα είδη και τις υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. ΄Οχι στην καρατόμηση του αφορολόγητου ορίου και την έκτακτη εισφορά. Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικό, 40.000 οικογενειακό και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί. Άμεση φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αποκλειστικά με βάση τα έσοδα και τα έξοδα, όπως προκύπτουν από τα βιβλία και στοιχεία. Αποσύνδεση της δυνατότητας θεώρησης βιβλίων και στοιχείων από την ενημερότητα της καταβολής των ατομικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και της περαίωσης για το κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων. Να μην υπάρξει καμία δυσμενής συνέπεια για όσους αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό της περαίωσης. Όχι στο νέο χαράτσι του «τέλους επιτηδεύματος».
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικά δημόσια και καθολική ασφάλιση, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια περίθαλψη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας. Πλήρη σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μετά από 30 χρόνια εργασίας ή στην ηλικία των 60 ετών για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες. Κατάργηση του διαχωρισμού νέων και παλαιών ασφαλισμένων. Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στο ΕΤΑΑ. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας. Όχι στην περικοπή των δαπανών για την υγεία, στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, στην αφαίρεση εξετάσεων και φαρμάκων από τη συνταγογράφηση.
- Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μισθωτών σε άλλους δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες. Υπαγωγή τους στο καθεστώς των έμμισθων σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ. Σε κάθε περίπτωση, ο μισθός τους δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 1.700 ευρώ, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και τις επιστημονικές υπηρεσίες τους. Χορήγηση δώρων και αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης. 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Κάλυψη των 2/3 της εισφοράς τους από τον εργοδότη.
- Κατάργηση της άσκησης και ένταξή της στις προπτυχιακές σπουδές, με σταδιακή μείωσή της. Ελάχιστος μισθός 1.200 ευρώ. Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη. Όχι στη χρησιμοποίηση των ασκούμενων ως «ευέλικτου» υπαλληλικού δυναμικού για την κάλυψη κενών σε ασφαλιστικά ταμεία και δικαστήρια.  
-Μέτρα για την ενίσχυση των γυναικών δικηγόρων, ιδιαίτερα των μητέρων. Επιδοτούμενη άδεια κύησης και λοχείας.
-Κατάργηση της υπεροχής του ευρωενωσιακού δικαίου έναντι του εθνικού.
- Κάλυψη των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών, αναβάθμιση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστηρίων. Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της διαμεσολάβησης που έμμεσα ιδιωτικοποιεί τη Δικαιοσύνη.
               - Δραστική μείωση αντί για την εφαρμοζόμενη συνεχή αύξηση της δυσβάστακτης οικονομικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση του δικαστικού ενσήμου σε όλες τις εργατικές διαφορές, ανεξάρτητα από το ύψος της απαίτησης. Κατάργηση της εξωφρενικής αύξησης στο παράβολο της μήνυσης και της παράστασης πολιτικής αγωγής σε ποινική δίκη. Όχι στην επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές. Απαλλαγή από κάθε είδους κρατικά παράβολα και τέλη των ανέργων και αναλογική ελάφρυνση στους εισοδηματικά αδύνατους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Όχι στη συρρίκνωση των δικονομικών δικαιωμάτων ως μέσο για την «επιτάχυνση» δήθεν της απονομής της Δικαιοσύνης, που ψηφίστηκε με τους πρόσφατους νόμους (3900/2010 για τη διοικητική δίκη και 3904/2010 για την ποινική δίκη) και ετοιμάζεται να ψηφιστεί με το νέο νόμο για την πολιτική δίκη (π.χ. ίδρυση μονομελών εφετείων) .

-Παύση της καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων, των διώξεων συνδικαλιστών και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Κατάργηση των «τρομονόμων», του «κουκουλονόμου» και όλης της αντιδραστικής «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας.  Παύση των διώξεων σε βάρος αθώων μεταναστών. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της διαδήλωσης. Υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.


Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Αγώνας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα

Τετάρτη 13 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Αγώνας μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα
Πιστή στις διακηρύξεις της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» πραγματοποίησε χτες συγκέντρωση στα γραφεία του ΔΣΑ, όπου ανέπτυξε τις θέσεις της για τα προβλήματα του κλάδου και άκουσε τις γνώμες και απόψεις των δικηγόρων, μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Αγγ. Βρεττός την τακτική αυτή θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα η παράταξη και κάθε δίμηνο θα πραγματοποιεί ανοικτή συγκέντρωση, ενώ το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το πρώτο 15ήμερο του Σεπτέμβρη.
Ο Αγγ. Βρεττός αναφέρθηκε στα προβλήματα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων από τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο» και ο εφαρμοστικός νόμος. Επεσήμανε τη ζοφερή κατάσταση που δημιουργείται από την «απελευθέρωση» της εισόδου του μεγάλου κεφαλαίων στο χώρο των νομικών υπηρεσιών που θα έχει εξοντωτικές συνέπειες για τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους. Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) από τις πολιτικές της κυβέρνησης και τρόικας, καθώς δεν του αποδίδεται η κρατική χρηματοδότηση για τους νέους ασφαλισμένους. Ο Αγγ. Βρεττός τόνισε ότι δεν εγκρίθηκε ούτε καν ο μειωμένος σε σχέση με πέρσι προϋπολογισμός του. Οπως είπε, ενώ η πρόβλεψή του για τους κλάδους Υγείας ήταν για φέτος 259 εκατ. ευρώ για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων, το υπουργείο ενέκρινε μόνο 150 εκατ.
Σ' αυτή τη φάση που εκδηλώνεται η ολόπλευρη επίθεση από κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία, οι αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και δικηγόροι μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, όπως είπε ο Αγγ. Βρεττός, δεν πρέπει να μείνουν θεατές των εξελίξεων. «Παίρνουμε μαχητικά μέρος στους λαϊκούς αγώνες, είπε, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, τα αντιμονοπωλιακά κινήματα των επαγγελματοβιοτεχνών, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για τη ριζοσπαστική φιλολαϊκή διέξοδο της χώρας, με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Τα προβλήματα των δικηγόρων που εργάζονται στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες έθεσε η Ελ. Μόκα, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων.
Σήμερα η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων στις 8.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο Ταμείο Πρόνοιας και μεθαύριο Παρασκευή στις 10.00 π.μ. στο Ταμείο Νομικών, ενώ στις 20 Ιούλη θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία.

Copyright © 1997-Fri Jul 15 11:38:57 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΤΑΧΝΙΑ [12 ΑΠΟ 20]

ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» Το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε δύο πλοία

Τρίτη 5 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε δύο πλοία
Πλήρως ευθυγραμμισμένη με το Ισραήλ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η ελληνική κυβέρνηση
Ενα από τα πλοία του στολίσκου, που επέστρεψε στο Πέραμα
Εφαρμόζοντας τη συμφωνία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Λιμενικού, σταμάτησε, χτες το απόγευμα, και το πλοίο «Ταχρίρ» που συμμετέχει στο στολίσκο «Ενα Καράβι για τη Γάζα» με υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης με δεκάδες Καναδούς. Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο του στολίσκου που σταματούν οι ελληνικές λιμενικές αρχές. Την Παρασκευή, είχε υποχρεωθεί να επιστρέψει στο Κερατσίνι, από όπου είχε αποπλεύσει, το πλοίο «Θάρρος της Ελπίδας», στο οποίο επέβαιναν 46 άτομα, κυρίως Αμερικανοί. Εκπρόσωπος των διοργανωτών κατήγγειλε ότι στα φουσκωτά του Λιμενικού επέβαιναν πάνοπλοι άνδρες που τους σκόπευαν. Το Σάββατο συνελήφθη ο 68χρονος πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία, για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί σήμερα. Η καμπάνια «Ενα Καράβι για τη Γάζα» καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι «εκτελεί εντολές της ισραηλινής ηγεσίας» και επανέλαβε τις κατηγορίες περί δολιοφθοράς κατά πλοίου της καμπάνιας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία. Φιλειρηνιστές ακτιβιστές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από ελληνικές πρεσβείες σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.
Ευθυγράμμιση με το Ισραήλ
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ετοιμότητά του «να αναλάβει την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρει ο στολίσκος στη Γάζα», μετά από ένα λογύδριο περί «αναγνώρισης της αναγκαιότητας άρσης του εμπάργκο κατά της Γάζας και αναθέρμανσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας». Οπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, «η Ελλάδα υιοθετεί υπεύθυνη στάση», ισχυριζόμενος ότι στόχος είναι «ν' αποφευχθούν τα αιματηρά περσινά γεγονότα» (όταν Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στη ναυαρχίδα του πρώτου στολίσκου στις 30 Μάη, στο τουρκικό επιβατηγό «Μαβί Μαρμαρά» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά Τούρκοι, να τραυματιστούν δεκάδες και να συλληφθούν σχεδόν όλοι οι ακτιβιστές).
Ανάλογη άποψη διατύπωσε και το διαμεσολαβητικό κουαρτέτο (ΗΠΑ, Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ), που υιοθέτησε την πρόταση μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας διά μέσου των χερσαίων περασμάτων της Γάζας, κάτι που υποστήριξε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, ο οποίος είχε, εξαρχής, επαναλάβει την ισραηλινή θέση ότι «τέτοιου είδους εγχειρήματα όπως ο στολίσκος μπορούν να προκαλέσουν νέα κλιμάκωση της έντασης», δίνοντας έτσι «κάλυψη» στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Εννοείται ότι κανένας από αυτούς δεν έθιξε το κομβικό ζήτημα της ισραηλινής κατοχής και του, επί της ουσίας, συνεχιζόμενου φονικού εμπάργκο κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, το οποίο από κοινού με την ισραηλινή ηγεσία επιβάλλουν.
Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έχει ικανοποιήσει πολύ την ισραηλινή ηγεσία. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» αναφέρει: «Ο Νετανιάχου επενδύει στις σχέσεις του με την Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο και το ρίσκο του απεδείχθη επικερδές, καθώς η Ελλάδα εμπόδισε την αναχώρηση των πλοίων του στολίσκου από τα λιμάνια της προς τη Γάζα». Γι' αυτό και αναφερόμενος στην «ισραηλινή διπλωματική επιτυχία» της παρεμπόδισης του στολίσκου, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε ονομαστικά μόνο στον Γ. Παπανδρέου.
«Απάνθρωπη ενέργεια», χαρακτήρισε την απαγόρευση του απόπλου η «Χαμάς» που κυβερνά τη Γάζα. Από την άλλη, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς ενημερώθηκε, από τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πρόταση χερσαίας μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας και για τα τεκταινόμενα με το στολίσκο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Αμπάς «θεώρησε θετική την ελληνική πρόταση».

Copyright © 1997-Tue Jul 05 12:12:39 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ Ο ΔΣΚ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ»
Κλείνουμε 48 ώρες μαγαζιά και βιοτεχνίες
«Αντιστεκόμαστε στα μέτρα, που θέλουν να μας κλείσουν για πάντα» δηλώνει η ΠΑΣΕΒΕ
Σε ξεσηκωμό τις μέρες συζήτησης του «μεσοπρόθεσμου» στη Βουλή και σε συντονισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, κλείνοντας μαγαζιά και βιοτεχνίες για 48 ώρες, καλεί η «Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ» (ΠΑΣΕΒΕ). Στη χτεσινή ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της, επισημαίνει:
«Το "Μεσοπρόθεσμο" δεν πρέπει να περάσει. Η εφαρμογή των νέων βάρβαρων μέτρων θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς έμπορους, αυτοκινητιστές στο κλείσιμο και στην εξαθλίωση. Ξεθάβουν τα αντικειμενικά κριτήρια. Μειώνουν το αφορολόγητο. Αυξάνουν το ΦΠΑ στα τρόφιμα. Προετοιμάζουν έκτακτη εισφορά.
Κοροϊδεύουν το λαό όταν ισχυρίζονται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να σωθεί η χώρα. Τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών θέλουν να προστατεύσουν, όπως έκαναν πάντα. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Να οδηγήσουν στη χρεοκοπία μαζί με τους εργαζόμενους και χιλιάδες μικρομάγαζα, ώστε να απαλλαγούν τα μονοπώλια από το ενοχλητικό "αγκάθι" των μικροεπιχειρήσεων. Να εξαπλωθούν κι άλλο τα ΤΖΑΜΠΟ τα MALL και ΙΚΕΑ.
Το θέατρο ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και Σία για κυβέρνηση συνεργασίας, που κατέληξε σε "ψήφο εμπιστοσύνης" της "νέας" κυβέρνησης του ίδιου ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι πολιτικοί εντολοδόχοι των μονοπωλιακών ομίλων είναι άκρως επικίνδυνοι.
Οι διαβεβαιώσεις και τα διαπιστευτήρια που έδωσαν Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη για τη συστράτευσή τους στο "Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα", ώστε να πείσουν ότι ο σφαγιασμός του λαού "γίνεται για τη σωτηρία του", πρέπει να πέσουν στο κενό.
Μέχρι πότε η σωτηρία της χώρας θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνo στην εξόντωση των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων και την ίδια στιγμή βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες να φουσκώνουν τα κέρδη τους; Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, έχουν αναλάβει το ρόλο του βοηθού για να περάσουν πιο εύκολα τα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Συντονίζουμε τον αγώνα μας, με την 48ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι τις μέρες συζήτησης του "Μεσοπρόθεσμου" στη Βουλή, να γίνει γενικός ξεσηκωμός.
Ολοι στους δρόμους. Να "νεκρώσει" όλη η χώρα. Κανένα μικρομάγαζο, καμιά βιοτεχνία ανοιχτή. Ο αγώνας για ανθρώπινη ζωή για μας και τις οικογένειές μας είναι δίκαιος. Η αγανάκτηση να γίνει δύναμη. Η οργανωμένη πάλη να μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδιά τους. Ολοι μαζί. Στον κοινό αγώνα με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων».

Copyright © 1997-Thu Jun 23 11:07:47 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 5
Aπό μέρα σε μέρα
Η ώρα του λαού!
Γρηγοριάδης Κώστας
Οποια μορφή και αν θα έπαιρνε η όποια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το βέβαιο είναι πως θα σήμαινε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση σε βάρος του λαού, που θα έκανε κόλαση τη ζωή του και θα τον γύριζε πολύ πίσω. Δεν πρέπει γι' αυτό να υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση και αυταπάτη. Αλλωστε το ομολογούν και οι ίδιοι. Η βάση της όποιας συνεργασίας τους θα ήταν να περάσουν τα πιο βάρβαρα και αντιδραστικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου και του «μνημονίου 2».Η πλουτοκρατία, έτσι κι αλλιώς, επιθυμεί τη συγκέντρωση της μέγιστης «δύναμης πυρός» του αστικού πολιτικού συστήματος για να πετύχουν τους παραπάνω στόχους.
Από την άλλη πάντως - και ανεξάρτητα από την έκβαση της όλης ιστορίας - παρόμοιες κινήσεις έρχονται να καταδείξουν και τα όρια του υπάρχοντος αστικού πολιτικού συστήματος στη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, που τώρα κατηγορεί τον Γ. Παπανδρέου ότι υπονόμευσε το σενάριο της συνεργασίας, μέχρι τώρα επέμενε πεισματικά να απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, επικαλούμενος ότι δεν ήθελε να ταυτιστεί με το σημερινό αδιέξοδο, ακριβώς για να μπορέσει να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη, διασώζοντας ταυτόχρονα το αστικό σύστημα. Φαίνεται όμως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες «πολυτέλειες» και κομματικά παιχνίδια και επιστρατεύονται οι πάντες για τη διάσωση της πλουτοκρατίας, που περνάει βέβαια από τη χρεοκοπία του λαού.
Η επιλογή λοιπόν για όποια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου επιβεβαιώνει μάλλον την αδυναμία παρά τη δύναμη ή την παντοδυναμία του συστήματος. Είναι ώρα ο λαός να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να αποκρούσει τη βάρβαρη επίθεση, να εμπιστευτεί και συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να βάλει πλώρη για τη δική του εξουσία.

Copyright © 1997-Thu Jun 16 19:02:51 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... Τι δεν φαίνεται στις πλατείες

Τρίτη 7 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Τι δεν φαίνεται στις πλατείες
Τα αστικά ΜΜΕ συνεχίζουν τη μεγάλη προβολή των συγκεντρώσεων στις πλατείες, προτρέποντας τους ανθρώπους του μόχθου να συνεχίσουν τη συγκεκριμένη δράση, προβάλλοντας επίμονα και σκόπιμα τα χαρακτηριστικά του ακομμάτιστου, του ακηδεμόνευτου, έξω από κόμματα, από συνδικαλιστικές ηγεσίες, ως το «νέο» που γεννιέται και που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε όφελος του λαού. Είναι όμως έτσι; Από την έναρξη αυτών των κινητοποιήσεων θέσαμε ένα ερώτημα. Ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις διαδικασίες; Γιατί δεν εμφανίζονται οι «καθοδηγητές»; Είναι δυνατόν να αναπτύσσεται ένα τέτοιο κίνημα χωρίς την ύπαρξη στοιχειώδους οργάνωσης και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό συντονισμό; Ποιοι κρύβονται πίσω από τα τουίτερ και τα φέισμπουκ; Μπορεί να απαντήσουν κάποιοι λαϊκοί άνθρωποι, νεολαίοι, ότι αυτό δεν ενδιαφέρει, το ζήτημα είναι η συμμετοχή με στόχο να αλλάξουμε τη ζωή μας και αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το καταφέρουμε, μ' αυτή τη μορφή δράσης. Τι όμως διεκδικούν και από ποιον; Η απάντηση εδώ επικεντρώνεται σ' αυτό που θεωρούν αιτία της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Το μνημόνιο. Εξω το μνημόνιο, έξω οι πολιτικοί που το έφεραν.
Εστω ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Το λέμε γιατί αυτή η άποψη περί μνημονίου που αν φύγει μαζί με τους πολιτικούς που το εφαρμόζουν θα υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος είναι αποπροσανατολιστική. Συγκαλύπτει την πραγματική αιτία των βασάνων του λαού. Το μνημόνιο εφαρμόζεται ως πολιτική αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Ποια πολιτική, λοιπόν, θα αντικαταστήσει αυτήν του μνημονίου; Και ποιος θα την εφαρμόσει; Εχουν πολιτική διέξοδο, με πρόγραμμα και σχέδιο και με ποια κυβέρνηση, με ποια εξουσία; Με την άμεση δημοκρατία της πλατείας; Ολ' αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απασχολούν τους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους που συμμετέχουν σ' αυτές τις κινητοποιήσεις. Στις πλατείες κάποιοι εμφανίζονται ως οργανωτές των συνελεύσεων, ως «ηγέτες». Πού οδηγούν όλο αυτόν τον κόσμο που δείχνει τάσεις αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, η οποία τους κάνει τη ζωή κόλαση και αποφασίζουν να κινητοποιηθούν αναζητώντας διέξοδο;
***
Υπάρχουν, επομένως, ζητήματα που δε συζητούν οι «ανώνυμοι ηγέτες» της πλατείας. Υπάρχει, επίσης, ένα εξίσου κρίσιμο, επικίνδυνο ζήτημα. Γιατί απαγορεύουν τα κόμματα και τη συζήτηση της πολιτικής των κομμάτων ώστε να κρίνουν οι συμμετέχοντες; Γιατί παρεμποδίζουν την πολιτική διαπάλη διαφορετικών απόψεων, έξω απ' αυτές που θέλουν οι «ανώνυμοι ηγέτες» της πλατείας;
Προχτές εμφανίστηκαν πικέτες στις πλάτες ομάδων συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα που έγραφαν «δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, όλα τα κόμματα είναι του συστήματος». Και μπαίνει το ερώτημα: Γιατί όλα; Γιατί τσουβαλιάζουν και το ΚΚΕ στα κόμματα του συστήματος; Γιατί εμποδίζουν τη συζήτηση αυτών των ανθρώπων και για την πολιτική του ΚΚΕ αλλά με το ίδιο το ΚΚΕ και όχι με την αντίληψη που καλλιεργούν οι ανώνυμοι ηγέτες για το ΚΚΕ; Για τις θέσεις και την πολιτική που μπορούν να δώσουν φιλολαϊκή διέξοδο, για το κίνημα που πρέπει να οργανώσουν οι εργάτες, ο λαός, για να επιβάλουν πολιτική σε όφελός τους; Για το ζήτημα της εξουσίας και της σχέσης της με το λαό. Γιατί με την ταχτική τους υψώνουν διαχωριστικά τείχη και γραμμές ανάμεσα σε λαϊκούς ανθρώπους;
***
Εντάξει πρέπει να φύγει το μνημόνιο. Αλλά, τι θα γίνει με την κρίση; Το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι η οικονομική κρίση του καπιταλισμού. Η συσσώρευση κερδών και κεφαλαίου έφερε την κρίση και τα δεινά του λαού. Τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν ενίσχυσαν με την πολιτική τους το κεφάλαιο. Το ΚΚΕ ήταν στην αντίπερα όχθη. Στις πλατείες επιμένουν να φύγουν οι πολιτικοί που εφαρμόζουν το μνημόνιο και αυτοί που οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση, την κρίση λέμε εμείς, αλλά δε λένε να φύγουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τους οποίους ενισχύουν αυτοί οι πολιτικοί. Δηλαδή, δε μιλούν για τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές και τα αντίθετα συμφέροντα, ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό.
Επομένως, κρύβουν τους πραγματικούς ενόχους. Μπορεί να εφαρμοστεί φιλολαϊκή πολιτική χωρίς να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή ιδιοκτησία; Γιατί δε μιλούν γι' αυτό; Μήπως γι' αυτό λένε ότι όλα τα κόμματα είναι του συστήματος και το ΚΚΕ; Μήπως η άποψη να φύγουν οι πολιτικοί που έφεραν το μνημόνιο σημαίνει να έρθουν άλλοι πολιτικοί, άλλες δυνάμεις αλλά χωρίς εναντίωση στα μονοπώλια, στους κεφαλαιοκράτες; Υπονοούν, λοιπόν, ένα άλλο πολιτικό σύστημα, τίμιο, που θα σκέφτεται και το λαό. Αρα ένα αναμορφωμένο αλλά αστικό πολιτικό σύστημα. Που θα αξιοποιεί τάχα και την άμεση δημοκρατία. Αυτό σημαίνει εγκλωβισμός του λαού σε μια παραλλαγή αστικής πολιτικής.

Ι.

Copyright © 1997-Tue Jun 07 12:00:13 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ