Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ - ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από νέες προκλητικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο (μείωση του φορολογικού συντελεστή από 24% σε 20% για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες και από 40% στο 21% για τα διανεμόμενα κέρδη, φοροαπαλλαγή του εισαγόμενου κεφαλαίου από επιχειρηματίες κλπ.) και φορολογική αφαίμαξη εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων, τη στιγμή που δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους και υποφέρουν από την ήδη βαριά φορολογία (άμεσοι φόροι, ΦΠΑ, εκβιαστική περαίωση κλπ.).
Το νομοσχέδιο πλήττει φορολογικά και τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με την επιβολή ΦΠΑ. Γενικεύει την παρακράτηση και προκαταβολή του φόρου 15% σε κάθε ακαθάριστη αμοιβή (δικαστική και εξώδικη), με διαδικασίες στις οποίες δεν θα είναι εύκολο να αντεπεξέλθουμε (υποβολή γραπτών συμφωνιών στην εφορία, απόδοση του φόρου από τους ίδιους κλπ.), ενώ παραπέμπει τη ρύθμιση σοβαρών ζητημάτων σε υπουργικές αποφάσεις. Ο νέος τρόπος φορολόγησης, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ήδη θεσπιστεί («απελευθέρωση» κλπ.), θα συμβάλει στον εξοβελισμό τους από το επάγγελμα, προς όφελος των μεγαλοδικηγόρων και των δικηγορικών εταιρειών. Θα επιταχύνει τη συγκέντρωση και τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στο χώρο μας. Θα κάνει απαγορευτική για τα λαϊκά στρώματα την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, δημιουργούνται νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί φοροκυνηγητού (θέσπιση εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κλπ.) και θεσπίζονται απαράδεκτες ποινικές κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή (μετατροπή αδικημάτων από στιγμιαία σε διαρκή, καταχρηστική εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, εξοντωτική αύξηση ποινών και του ποσού μετατροπής τους, περιορισμός δυνατότητας αναστολής κλπ.) Το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ήδη περιορισμένες με το ν. 3900 δυνατότητες δικαστικής προσφυγής (π.χ. αύξηση του ποσοστού προσωρινής βεβαίωσης του αμφισβητούμενου φόρου από 25% στο 50% προκειμένου να ασκηθεί η προσφυγή). Είναι  σαφές ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην εξόντωση των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων φορολογούμενων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν φόρους και θα είναι τα θύματα του κρατικού φορολογικού εκβιασμού.
Αποτελεί υποχρέωση των δικηγορικών συλλόγων να πάρουν άμεσα θέση και να αντιταχθούν όχι μόνο στα φορολογικά ζητήματα που αφορούν στενά το χώρο μας  αλλά και απέναντι σε όλες τις εκτρωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που οδηγούν στην ένταση της φοροεπιδρομής, της κρατικής καταστολής και αυθαιρεσίας ενάντια στο λαό, να ζητήσουν την απόσυρσή τους.  
Η νέα φορολογική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, οι νέες απαράδεκτες φορο-κατασταλτικές ρυθμίσεις, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη συμπόρευσης των δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων με το ταξικό εργατικό κίνημα και συντονισμού της πάλης με το αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων των άλλων κλάδων που πλήττονται. Για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για τη διεκδίκηση ενός άλλου φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης της χώρας.    
                                                               
Μάρτης 2011
Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

1 σχόλιο:

  1. Ανυπακοή ναι αλλά οργανωμένη και όχι μόνο στα φορολογικά αλλά σε όλη την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Διαφορετικά πρόκειται για ντουφεκιά στον αέρα.
    (Σχόλια με ψευδώνυμο στο εξής θα διαγράφονται , ευχαριστώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή