Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων
Στις εκλογές για τις αρχαιρεσίες στους δικηγορικούς συλλόγους η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγράφηκε ως ο διακριτός και ανατρεπτικός πόλος των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, σημείωσε άνοδο στους περισσότερους συλλόγους, ενώ για το δεύτερο γύρο (στις 6 και 8 Μάρτη) καλεί τους δικηγόρους να καταδικάσουν και τους δύο εκπροσώπους της κυρίαρχης πολιτικής, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης έχει ως εξής:
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους, που ψήφισαν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της σε όλη τη χώρα.
Η παράταξή μας καταγράφηκε πανελλαδικά ως ο διακριτός, ριζοσπαστικός και ανατρεπτικός πόλος συσπείρωσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που αγωνίζεται μαζί με το ταξικό κίνημα για μιαν άλλη φιλολαϊκή ανάπτυξη της χώρας. Συμμετείχε στις εκλογές σε μεγαλύτερο αριθμό συλλόγων, σημείωσε άνοδο των δυνάμεών της στους περισσότερους και απέκτησε εκπροσώπηση σε συλλόγους που δεν είχε.
Από την άλλη μεριά, η διατήρηση των υψηλών ποσοστών των παρατάξεων που εκφράζουν το δικομματισμό και συνολικά - με επιμέρους αποχρώσεις - την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα δικηγορικά συμφέροντα, παρά την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως δήθεν «ανεξάρτητες», αναδεικνύει την ανάγκη να προχωρήσει πιο γρήγορα η ριζοσπαστική αγωνιστική συσπείρωση των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στο χώρο μας.
Αμεσα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ και ολιγαρχίας του πλούτου, η οποία οξύνει τα προβλήματα και της πλειοψηφίας των δικηγόρων (νέος φορομπηχτικός νόμος, παραπέρα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.λπ.), την ολοκλήρωση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την απελευθέρωση της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πλήττονται και αγανακτούν με αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να πυκνώσουν τις γραμμές της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων. Να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους έναν άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης της χώρας, μια Δικαιοσύνη που θα υπηρετεί το λαό και όχι την πλουτοκρατία.
Με βάση τα παραπάνω, στο β' γύρο των δικηγορικών εκλογών που επιβάλλει το απαράδεκτο προεδροκεντρικό σύστημα και στον οποίο αναμετρώνται υποψήφιοι "μονομάχοι" πρόεδροι, εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής που υπονόμευσε κάθε αγωνιστική και ριζοσπαστική προοπτική, καλούμε σε αποφασιστική καταδίκη και των δύο, με λευκό ή άκυρο».

Copyright © 1997-Sat Mar 05 13:58:30 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου