Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων

Πέμπτη 17 Μάρτη 2011 Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων
Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας από σήμερα (Πέμπτη) μέχρι και την προσεχή Τρίτη, με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, που επιφέρει δυσβάσταχτα βάρη στους πολίτες και τους δικηγόρους. Παράλληλα, το προεδρείο της Ολομέλειας αποφάσισε να μεταβεί στη Βουλή και να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ προτείνει την αντικατάσταση των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 7 του ΚΦΕ με πιο ορθολογικές λύσεις.
Οι δικηγόροι τώρα επικρίνουν την κυβέρνηση για τη διαδικασία διαβούλευσης και τις αναληθείς διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Βουλή, ότι θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του δικηγορικού κόσμου. Οι καταγγελίες γίνονται με αφορμή διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αυτοπαρακράτηση φόρου σε κάθε ακαθάριστη αμοιβή, της τάξης του 15%, και μάλιστα να γίνει αναδρομικά κατά ένα έτος νωρίτερα. Οι δικηγορικοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ζητάει από τους δικηγόρους να γίνουν φοροεισπράκτορες του εαυτού τους, ενώ θα υποχρεώσει τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους ντε φάκτο να προσφύγουν σε λογιστικά γραφεία.
Θα πρέπει, όμως, να υπενθυμίσουμε ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις στους δικηγορικούς συλλόγους ήταν αυτές που είχαν προβοκάρει κάθε αγωνιστική διάθεση και κάθε πραγματική ριζοσπαστική φωνή. Ηταν οι «πρόθυμοι», όπως τους κατήγγειλε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», που προσέτρεχαν στο τραπέζι των διαλόγων των δήθεν φιλοκυβερνητικών υπουργών και «έβαλαν πλάτη» στην κυβέρνηση για να προωθήσει μια σειρά μέτρα σε βάρος των δικηγόρων.
Τέλος, από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ανακοινώθηκε ότι κατά το διάστημα της αποχής, άδειες στους Αθηναίους δικηγόρους για να παρασταθούν σε δίκες θα δίνονται στις περιπτώσεις συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης, παραγραφής αδικημάτων, λήξης του ορίου προθεσμιών αναστολής πλειστηριασμών κλπ.


Copyright © 1997-Thu Mar 17 19:43:22 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου