Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ Α' Μέρος - ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΡΙΤΣΟΣ - ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Μέρα Μαγιού μου μίσεψες

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.


1η Μάη 2011 - ΚΚΕ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ζητάμε συγνώμη...

Δυστυχώς  κάποιες φορές  κάποια  απρεπή  και  άσχετα  σχόλια  δεν  σβήνονται αρκετά γρήγορα. Κατανοούμε  την  ανάγκη να δικαιολογήσουν  κάποιοι τον  μισθό  τους  αλλά  όλα έχουν  ένα  όριο. Είναι πλέον γνωστό  και το πρόσωπο  και το ποιόν  τους  και  κατά  συνέπεια  έχουν καταστραφεί  για  τους εργοδότες τους  οπότε  ας  τους  μαζέψουν...

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη
Κάνιγγος 27, 106 82, ΑΘΗΝΑ, Τηλ. (210) 38 10 081 - 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227,
 e-mail : dimsi@dimsi.gr

Αθήνα, 1 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει τη δολοφονική, απρόκλητη επιδρομή των ΜΑΤ στο μπλόκο του Λαυρίου τα ξημερώματα της Πέμπτης 31 Μαρτίου, τους γκαγκστερικούς ξυλοδαρμούς και τον τραυματισμό κατοίκων που περιφρουρούσαν τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή χωματερής.

Καταγγέλλουμε και την ελληνική κυβέρνηση που δια στόματος του αρμόδιου υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη έδωσε πλήρη κάλυψη στους ράμπο των ΜΑΤ, μίλησε προκλητικά για «αστυνομικές αρχές που κάνουν τη δουλειά τους και την κάνουν με περισσή ψυχραιμία» και ζήτησε από την «ανεξάρτητη» κατά τα άλλα Δικαιοσύνη να παίξει ενεργότερο ρόλο στην καταστολή των κινητοποιήσεων. Θυμίζουμε ότι όσες φορές το ταξικό και λαϊκό κίνημα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς της να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις εναντίον αγωνιστών του λαϊκού κινήματος έχει εισπράξει τη στερεότυπη απάντηση «δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗΣ




Αθήνα, 1 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει τους νέους επικίνδυνους για τις λαϊκές ελευθερίες κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που αφορούν την κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, με πρόσχημα τον περιορισμό των δαπανών, τη στιγμή που μόνο η συμμετοχή της κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη κοστίζει 6,5 εκατ. ευρώ το μήνα.
Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς και στο δόγμα «ασφάλειας» του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών τους για τη λεγόμενη «αντιμετώπιση κρίσεων», στις οποίες περιλαμβάνονται σαφώς και οι λαϊκές κινητοποιήσεις. Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις εκπαίδευσης του στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής διαδηλωτών, όπως η πρόσφατη άσκηση «Καλλίμαχος». Θέλουν να καταργήσουν την παραδοσιακή διάκριση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας, θέλουν το στρατό σε ρόλο επιβολής της «δημόσιας τάξης» και την αστυνομία να συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές, όπως συμβαίνει με την ιμπεριαλιστική αποστολή της ΕΕ στο Κόσσοβο, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα. Οι λαοί είναι ο φόβος και ο κοινός αντίπαλος της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών, μέσα και έξω από τα σύνορα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, φέρνει βαριές ευθύνες για την εφαρμογή και επέκταση αυτών των αντιλαϊκών σχεδίων. Ο Στρατός πρέπει να έχει ως μοναδική αποστολή την άμυνα της χώρας και η Αστυνομία την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος και όχι την καταστολή των λαών, ούτε μέσα ούτε έξω από τα σύνορα της χώρας.   

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ