Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΤΡΟΪΚΑ Ζητούν συνάντηση για θέματα λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων

Σάββατο 7 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΪΚΑ
Ζητούν συνάντηση για θέματα λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καταγγέλλει οποιαδήποτε διαβούλευση και συνεννόηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και ζητά την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
Με τον τρόπο λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων θέλει να ασχοληθεί η τρόικα. Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Θ. Ξηρός, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) Γ. Αδαμόπουλο, τον ενημέρωσε ότι την Τρίτη 10 Μάη θα πρέπει να παραβρίσκεται στο υπουργείο σε συνάντηση με την τρόικα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης δε γνώριζε ούτε καν την ατζέντα της συνάντησης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ και προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας προς τους συναδέλφους του, όπου τους καλεί σε συνεδρίαση με θέμα τη συνάντηση, «ζήτησα να μάθω την ατζέντα της συνάντησης (σ.σ. από το γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης) πλην, όμως, με μεγάλη έκπληξη, έλαβα την απάντηση ότι ούτε ο ίδιος την γνωρίζει, αλλά εκείνο που γνωρίζει είναι ότι θα πρέπει να παραβρεθώ στη συνάντηση»!
Ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, Α. Βρεττός, κάλεσε τον Γ. Αδαμόπουλο να μην παραβρεθεί σε μια τέτοια συζήτηση και κατήγγειλε οποιαδήποτε μορφή διαβούλευσης του προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας. Κατήγγειλε όλους αυτούς τους ψεύτικους, υποκριτικούς και προσχηματικούς διαλόγους που στοχεύουν σε ακόμη μεγαλύτερα δεσμά σε βάρος του ελληνικού λαού και απέκρουσε κάθε ενέργεια συνεννόησης και συνδιαλλαγής με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ που κύριος στόχος τους είναι να διασωθούν τα καπιταλιστικά κέρδη. Ο Α. Βρεττός καλεί τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, καθώς και τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να συμπαραταχθούν με την κοινωνικοπολιτική συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της υπαίθρου και της πόλης και να αναμετρηθούν με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Τόνισε δε ότι μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της κατάστασης και ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Εκτός από το ΔΣ του ΔΣΑ που συνεδρίασε αργά χτες το βράδυ, το θέμα της συνάντησης θα συζητηθεί και στην αυριανή Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Copyright © 1997-Sun May 08 11:24:53 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου