Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό στη Λιβύη
  • Με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχει η Ελλάδα
  • Λιμάνια, αεροδρόμια και άδειες υπερπτήσεων πήραν από την ελληνική κυβέρνηση Γαλλία και Βρετανία
Οι πολεμικές προετοιμασίες των ΝΑΤΟικών φονιάδων κορυφώνονται
Την εμπλοκή της Ελλάδας με στρατιωτικά μέσα στη σχεδιαζόμενη πολεμική επιδρομή εναντίον της Λιβύης αποφάσισε χτες η κυβέρνηση.Το «πράσινο φως» για την ενεργό συμμετοχή της χώρας με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στις πολεμικές επιχειρήσεις που ετοιμάζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έδωσε, χτες, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλου, και Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.
Ταυτόχρονα, άδειες υπερπτήσεων, λιμάνια και αεροδρόμια καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη διευκόλυνση για τις πολεμικές επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στη Λιβύη, ζήτησαν και ήδη πήραν από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, Γαλλία και Βρετανία.
Μάλιστα, σήμερα το πρωί θα βρεθεί εκτάκτως στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου μετά από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη. Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο, ουσιαστικά πολεμικό συμβούλιο, ανήκει στον Ν. Σαρκοζί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Γαλλία και Βρετανία, με τη συμφωνία της Ουάσιγκτον, είναι έτοιμες να αναλάβουν πολεμική δράση για την «εξόντωση» του Μ. Καντάφι, ακόμη και στην περίπτωση που στο ΝΑΤΟ υπάρξει εμπλοκή και κωλυσιεργία, από χώρες που είναι αντίθετες στην επίθεση, όπως, για παράδειγμα, η Γερμανία, ή η Τουρκία... Χτες το απόγευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Τ. Ερντογάν, και τον πρωθυπουργό της Λιβύης.
Συμμετοχή στην προετοιμαζόμενη επιδρομή
Εξάλλου και προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής εμπλοκής, χτες το απόγευμα και μετά την κυβερνητική σύσκεψη ακολούθησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που «κάλυψε» πολιτικά την ειλημμένη απόφαση. «Συμμετέχουμε σ' όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο λιβυκό έδαφος», σημείωνε χτες κυβερνητικός παράγοντας σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει ενεργά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η περίληψη της απόφασης του ΚΥΣΕΑ, η οποία γνωστοποιήθηκε και στο ΝΑΤΟ, προβλέπει:
1) Τη συμμετοχή της Ελλάδας με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F - 16 αλλά και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου, το «Erieye EMB-145 AEW&C», που θα πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης. Τα μαχητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απογειώνονται από τον Αραξο ή άλλα ελληνικά αεροδρόμια (Αν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα πάρουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός ελληνικών συνόρων).
2) Οτι τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης.
3) Δύο ελικόπτερα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.
4) Τη συνέχιση της ναυτικής παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή σε επίπεδο δύο φρεγατών «Ψαρά» και «Λήμνος» με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Την απόφαση της ελληνικής εμπλοκής σκιαγράφησε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας.«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας, για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός φανερώνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Κυβερνητικές πηγές μετά τη συνεδρίαση υποστήριζαν πως «είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς», αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές υποστήριζαν ότι εξίσου κοντά στο πεδίο των επιχειρήσεων βρίσκονται και η Κρήτη και η Πελοπόννησος! Δεδομένη εξάλλου θεωρείται και η χρήση της βάσης του Ακτίου αφού εκεί εδρεύουν τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη - ιπτάμενα ραντάρ τύπου «AWACS» που στελεχώνουν ελληνικά πληρώματα και θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις.
Η «πρεμούρα» της κυβέρνησης να ...πείσει ότι δε θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις οφείλεται και στους «φόβους» που διατυπώνουν Ελληνες στρατιωτικοί ότι ο «Καντάφι μπορεί να διαθέτει πυραύλους με βεληνεκές που μπορεί να πλήξουν το ελληνικό έδαφος». Για το λόγο αυτό μέρος της ελληνικής εμπλοκής στις πολεμικές επιχειρήσεις είναι και η ενεργοποίηση του ελληνικού συστήματος αεράμυνας, που αποτελείται από τους πυραύλους «Πάτριοτ» και «S-300» και από ελληνικά μαχητικά.
Ωστόσο, η κυβέρνηση προσπάθησε και χτες να «νομιμοποιήσει» ηθικά την απόφαση που έχει ληφθεί για την επιδρομή κατά της Λιβύης. Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπογράμμισε με νόημα ο Δ. Δρούτσας, προβλέπει την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και τη λήψη «κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου».
Στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να δώσει την «ανθρωπιστική» διάσταση των επιχειρήσεων. «Η υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στέλνει, πρώτα απ' όλα, ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και μια σαφή προειδοποίηση: Οτι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός. Οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα. Συνιστούν κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υποστήριξε ο Δ. Δρούτσας.
«Η διεθνής κοινότητα, με την Απόφαση 1973 έκανε ένα βήμα παραπέρα. Ανταποκρινόμενη και στην έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, να υιοθετήσει πιο αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς του Καντάφι και να επιτρέψει την ανάληψη οποιουδήποτε μέτρου είναι απαραίτητο για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Δ. Δρούτσας και επιχειρώντας να κρύψει τους πραγματικούς σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης και την απόφασή της για εμπλοκή ισχυρίστηκε: «Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας».

Copyright © 1997-Sat Mar 19 12:12:35 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ - ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από νέες προκλητικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο (μείωση του φορολογικού συντελεστή από 24% σε 20% για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες και από 40% στο 21% για τα διανεμόμενα κέρδη, φοροαπαλλαγή του εισαγόμενου κεφαλαίου από επιχειρηματίες κλπ.) και φορολογική αφαίμαξη εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων, τη στιγμή που δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους και υποφέρουν από την ήδη βαριά φορολογία (άμεσοι φόροι, ΦΠΑ, εκβιαστική περαίωση κλπ.).
Το νομοσχέδιο πλήττει φορολογικά και τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με την επιβολή ΦΠΑ. Γενικεύει την παρακράτηση και προκαταβολή του φόρου 15% σε κάθε ακαθάριστη αμοιβή (δικαστική και εξώδικη), με διαδικασίες στις οποίες δεν θα είναι εύκολο να αντεπεξέλθουμε (υποβολή γραπτών συμφωνιών στην εφορία, απόδοση του φόρου από τους ίδιους κλπ.), ενώ παραπέμπει τη ρύθμιση σοβαρών ζητημάτων σε υπουργικές αποφάσεις. Ο νέος τρόπος φορολόγησης, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ήδη θεσπιστεί («απελευθέρωση» κλπ.), θα συμβάλει στον εξοβελισμό τους από το επάγγελμα, προς όφελος των μεγαλοδικηγόρων και των δικηγορικών εταιρειών. Θα επιταχύνει τη συγκέντρωση και τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στο χώρο μας. Θα κάνει απαγορευτική για τα λαϊκά στρώματα την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, δημιουργούνται νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί φοροκυνηγητού (θέσπιση εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κλπ.) και θεσπίζονται απαράδεκτες ποινικές κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή (μετατροπή αδικημάτων από στιγμιαία σε διαρκή, καταχρηστική εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, εξοντωτική αύξηση ποινών και του ποσού μετατροπής τους, περιορισμός δυνατότητας αναστολής κλπ.) Το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ήδη περιορισμένες με το ν. 3900 δυνατότητες δικαστικής προσφυγής (π.χ. αύξηση του ποσοστού προσωρινής βεβαίωσης του αμφισβητούμενου φόρου από 25% στο 50% προκειμένου να ασκηθεί η προσφυγή). Είναι  σαφές ότι τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην εξόντωση των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων φορολογούμενων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν φόρους και θα είναι τα θύματα του κρατικού φορολογικού εκβιασμού.
Αποτελεί υποχρέωση των δικηγορικών συλλόγων να πάρουν άμεσα θέση και να αντιταχθούν όχι μόνο στα φορολογικά ζητήματα που αφορούν στενά το χώρο μας  αλλά και απέναντι σε όλες τις εκτρωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που οδηγούν στην ένταση της φοροεπιδρομής, της κρατικής καταστολής και αυθαιρεσίας ενάντια στο λαό, να ζητήσουν την απόσυρσή τους.  
Η νέα φορολογική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, οι νέες απαράδεκτες φορο-κατασταλτικές ρυθμίσεις, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη συμπόρευσης των δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων με το ταξικό εργατικό κίνημα και συντονισμού της πάλης με το αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων των άλλων κλάδων που πλήττονται. Για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για τη διεκδίκηση ενός άλλου φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης της χώρας.    
                                                               
Μάρτης 2011
Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων

Πέμπτη 17 Μάρτη 2011 Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία των δικηγόρων
Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας από σήμερα (Πέμπτη) μέχρι και την προσεχή Τρίτη, με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, που επιφέρει δυσβάσταχτα βάρη στους πολίτες και τους δικηγόρους. Παράλληλα, το προεδρείο της Ολομέλειας αποφάσισε να μεταβεί στη Βουλή και να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς, ενώ προτείνει την αντικατάσταση των διατάξεων του άρθρου 20 παρ. 7 του ΚΦΕ με πιο ορθολογικές λύσεις.
Οι δικηγόροι τώρα επικρίνουν την κυβέρνηση για τη διαδικασία διαβούλευσης και τις αναληθείς διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Βουλή, ότι θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του δικηγορικού κόσμου. Οι καταγγελίες γίνονται με αφορμή διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αυτοπαρακράτηση φόρου σε κάθε ακαθάριστη αμοιβή, της τάξης του 15%, και μάλιστα να γίνει αναδρομικά κατά ένα έτος νωρίτερα. Οι δικηγορικοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ζητάει από τους δικηγόρους να γίνουν φοροεισπράκτορες του εαυτού τους, ενώ θα υποχρεώσει τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους ντε φάκτο να προσφύγουν σε λογιστικά γραφεία.
Θα πρέπει, όμως, να υπενθυμίσουμε ότι οι κυρίαρχες παρατάξεις στους δικηγορικούς συλλόγους ήταν αυτές που είχαν προβοκάρει κάθε αγωνιστική διάθεση και κάθε πραγματική ριζοσπαστική φωνή. Ηταν οι «πρόθυμοι», όπως τους κατήγγειλε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», που προσέτρεχαν στο τραπέζι των διαλόγων των δήθεν φιλοκυβερνητικών υπουργών και «έβαλαν πλάτη» στην κυβέρνηση για να προωθήσει μια σειρά μέτρα σε βάρος των δικηγόρων.
Τέλος, από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ανακοινώθηκε ότι κατά το διάστημα της αποχής, άδειες στους Αθηναίους δικηγόρους για να παρασταθούν σε δίκες θα δίνονται στις περιπτώσεις συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης, παραγραφής αδικημάτων, λήξης του ορίου προθεσμιών αναστολής πλειστηριασμών κλπ.


Copyright © 1997-Thu Mar 17 19:43:22 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΒΟΡΑ ΣΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ'' ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεθοδεύουν «αποχαρακτηρισμό» της Γυάρου
Με «δούρειο ίππο» τις δημοτικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο Δ. Σύρας, μεθοδεύουν αποχαρακτηρισμό από τόπο ιστορικής μνήμης του νησιού, για να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες
Αντί να προστατέψουν τις φυλακές και τα άλλα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και να αναδείξουν την ιστορική μνήμη της Γυάρου, όπου μαρτύρησαν δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, μεθοδεύουν πώς να «μπάσουν» τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο νησί.
Με «δούρειο ίππο» τις δημοτικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, κυβέρνηση και άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσα στην αναμπουμπούλα του μνημονίου, ξανάβαλαν μπροστά τη φάμπρικα για τον αποχαρακτηρισμό της Γυάρου από τόπο ιστορικής μνήμης - όπως άλλωστε συστηματικά προωθούν το ίδιο και για το Μακρονήσι. Ο σκοπός να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες, προσβάλλοντας, έτσι, την ίδια την ιστορική μνήμη, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης, εξόριστοι, την περίοδο 1947 έως το 1974 μαρτύρησαν παλεύοντας για δημοκρατία ελευθερία και κοινωνική πρόοδο.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, την Τρίτη 8 Μάρτη, με πρόταση της δημοτικής αρχής εγκρίθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απόφαση που ζητά να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές προκειμένου να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στο ιστορικό νησί της Γυάρου.
Οπως είναι γνωστό, με παλαιότερες κυβερνητικές αποφάσεις, των υπουργείων Αιγαίου και Πολιτισμού το 2001, το νησί της Γυάρου χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός τόπος και ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία όλα τα κτίρια του στρατοπέδου του νησιού, δηλαδή το κτίριο των φυλακών και όλα τα κτίρια (αναρρωτήριο, αποθήκες κλπ.), οι εγκαταστάσεις και κατασκευές που βρίσκονται στις περιοχές των πέντε όρμων της Γυάρου, απαγορευόμενης κάθε άλλης (επιχειρηματικής ή τουριστικής κλπ.) εκμετάλλευσης του νησιού.
Στην πορεία του χρόνου, μάλιστα, καταδημαγωγώντας σε βάρος των αγωνιστών και του ελληνικού λαού γενικότερα, ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δεσμεύονταν για την διατήρηση και προστασία των υπαρχουσών εγκαταστάσεων στο νησί που σχετίζονται με τον τόπο εξορίας και φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους φυλακισμένους - εξόριστους αγωνιστές. Και, βεβαίως, για την ανάδειξη του νησιού ως ιστορικού τόπου δεσμευόμενοι για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών με ήπιας μορφής επεμβάσεις για να γίνει επισκέψιμο το νησί ως τόπος διδαχής για τους νεότερους. Αλλεπάλληλες ήταν οι επισκέψεις και φιέστες κυβερνητικών προεκλογικά με κορυφαία την επίσκεψη Σημίτη πριν τις εκλογές του 2004.
Ωστόσο, ενώ δεν προχώρησε τίποτα απ' όλα αυτά που έταζαν - οι κυβερνήσεις της ΝΔ που διαδέχτηκαν την κυβέρνηση Σημίτη διέγραψαν κάθε προοπτική σχετικά - με επιμονή τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ πίεζαν και προωθούσαν σχέδια επιτήδειων γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Κι αυτό ενώ, διαχρονικά, σταθερή και απόλυτη είναι η αντίθεση των Αντιστασιακών Οργανώσεων και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) 1967 -1974, που έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τις μεθοδεύσεις προώθησης κάθε επιχειρηματικής δράσης και τοποθέτησης ανεμογεννητριών που σημαίνει τη βεβήλωση της ιστορικής μνήμης.
Παρ' όλα αυτά, τώρα μέσω των δημοτικών τους παρατάξεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επανέρχονται με τον ίδιο στόχο, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό του νησιού της Γυάρου, όπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δ. Σύρου - Ερμούπολης που καταψήφισαν την απόφαση που «ζητά να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές προκειμένου να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στο ιστορικό νησί της Γυάρου».
Πλασιέ των επιχειρηματιών
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), προτάσσοντας δήθεν το ενδιαφέρον της για την ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου, όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές του λαού μας, λειτουργεί ως πλασιέ γνωστού και «αξιόπιστου» (κατά την επιχειρηματολογία της) επιχειρηματικού ομίλου που ενδιαφέρεται να «αξιοποιήσει» το ιστορικό αυτό νησί.
...Το νέο ήθος που προβάλλουν οι δυνάμεις του δικομματισμού - ανεξάρτητα από τις ταμπέλες που χρησιμοποιούν - εμφανίζει ως τιμή της ιστορικής μνήμης του λαού μας το να παραδίδεται ένα ιστορικό μνημείο, χώρος όπου βασανίστηκαν αγωνιστές, προκειμένου να θησαυρίσει σε βάρος του λαού ο γνωστός (τους) εργολάβος.
...Η πλειοψηφία και οι συνοδοιπόροι της δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα οικονομικά οφέλη του δήμου (έσοδα 3% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων) αποκρύπτοντας ότι αυτό θα το χρυσοπληρώσουν και οι Συριανοί καθώς η ΔΕΗ πληρώνει στους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς τιμές σχεδόν κατά 50 % ακριβότερες από το οικιακό ρεύμα και η απελευθέρωση της τιμής του ρεύματος, ελέω «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και τρόικας, είναι προ των πυλών.
Παράλληλα οι παρατάξεις του δικομματισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο «βάζουν πλάτη» και για την ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για την «αξιοποίηση», βλέπε ξεπούλημα, της δημόσιας περιουσίας σύμφωνα και με τις επιταγές του μνημονίου κυβέρνησης και τρόικας.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση, τονίζει: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σύρας καλεί τον λαό και τους εργαζόμενους της Σύρας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι αιρετοί άρχοντες του «Καλλικράτη» και να ματαιώσουν με τους αγώνες τους τις πολιτικές επιλογές των δυνάμεων του δικομματισμού στον τόπο μας.

Copyright © 1997-Sun Mar 13 13:34:13 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο «φετιχισμός» του χρέους

Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης.
Ολες οι προσπάθειες εδώ και τρία χρόνια από την πλευρά της αστικής προπαγάνδας είναι να συσκοτιστεί η αιτία της κρίσης, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον καπιταλισμό.
Στο πλαίσιο αυτό βαφτίζουν την καπιταλιστική κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης, όπως η σημερινή, άλλοτε ως κρίση «χρηματοπιστωτική», άλλοτε ως κρίση «δανεισμού» και τώρα ως κρίση «χρέους».
*
Ειδικά όσον αφορά το χρέος, ορισμένες παρατηρήσεις:
*
Πρώτον: Αυτή η ασθένεια του καπιταλισμού, η ασθένεια της υπερχρέωσης, είναι τόσο παλιά και τόσο ανίατη, ώστε αστοί οικονομολόγοι όπως ο Κέυνς έφτασαν στις αρχές του περασμένου αιώνα να αναζητούν τη γιατριά κάνοντας επίκληση στη «γενναιοψυχία» των πιστωτών ώστε οι τελευταίοι να δεχτούν ακύρωση των χρεών τους. «Στο σημείο αυτό δεν συμφωνούν οι απόψεις μας με τον Κέυνς»,Λένιν. Οι λαοί, πρόσθετε, δείχνοντας την επαναστατική - μπολσεβίκικη λύση του προβλήματος, «νομίζουμε πως για την ακύρωση των χρεών θα αναγκαστούν να περιμένουν κάτι άλλο και να δουλέψουν σε κάποια άλλη κατεύθυνση, χωρίς να υπολογίζουν στη "γενναιοψυχία" των κυρίων καπιταλιστών» (Λένιν, «Απαντα», τόμος 41, σελ. 221). απαντούσε ο
*
Δεύτερον: Το ίδιο το ΔΝΤ, στην έκθεσή του για το χρέος, εκτιμά ότι από 77% που ήταν στα τέλη του 2010 το χρέος του G7 (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία, Βρετανία, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία), το 2030 θα έχει φτάσει στο 200% και το 2050 το 441% («Νέα», 3/9/2010).
*
Τρίτον: Για το γεγονός ότι το χρέος είναι ένα ελαστικό ως προς τη σημασία του κριτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές ανάλογα με τα συμφέροντά τους, αρκεί τούτο: Η Κομισιόν, στις εκτιμήσεις της που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 29/11/2010, προέβλεψε ότι δυο χρόνια αργότερα, το 2012, το χρέος των κρατών - μελών της Ευρωζώνης θα έχει αγγίξει το 90%. Αν, δηλαδή, εφαρμοζόταν το κριτήριο του Μάαστριχτ, που προβλέπει ως όριο χρέους το 60% για μια χώρα της ζώνης του ευρώ, τότε η Ευρωζώνη θα έπρεπε ήδη να έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.
*
Τέταρτον: Ο δημόσιος λόγος έχει κατακλυστεί από το «φετιχισμό» του χρέους. Ομως ο καπιταλισμός είναι καπιταλισμός, δηλαδή απάνθρωπος και εκμεταλλευτικός, είτε με ελλείμματα, είτε με πλεονάσματα. Είτε με χρέη, είτε με αποθέματα.
Για παράδειγμα: Το χρέος του Αφγανιστάν δεν ξεπερνάει το 23% του ΑΕΠ της χώρας. Το χρέος της Αιγύπτου μέχρι τη στιγμή της εκδίωξης του Μπουμπάρακ ήταν στο 11%. Αλήθεια, πόσοι θα βρεθούν να «ζηλέψουν» τον αφγανικό ή τον αιγυπτιακό λαό εξ αυτού του λόγου;
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, τόσο δηλαδή τα χρέη όσο και τα πλεονάσματα δημιουργούνται πάνω στις πλάτες των καταπιεζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Το γεγονός ότι σήμερα η Κίνα έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο «κουμπαρά», με τα συναλλαγματικά της αποθέματα να έχουν φτάσει στο επίπεδο ρεκόρ των 2,85 τρισ. δολαρίων, καθόλου δεν απαλύνει τη θέση του Κινέζου εργάτη. Ισα - ίσα λόγω της οικτρής θέσης του εργάτη έχει προκύψει αυτός ο παγκόσμιος αποθησαυρισμός.
Αντίστοιχα, όταν τον 19ο αιώνα η Αγγλία ήταν ο παγκόσμιος πιστωτής, τότε ακριβώς ο Ντίκενς και ο Ενγκελς περιέγραφαν τις συγκλονιστικές εικόνες από τη δυστυχία της εργατικής τάξης στην Αγγλία. Παρομοίως, όταν η Αμερική των πλεονασμάτων αντικατέστησε την Αγγλία και από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα ανέλαβε εκείνη το ρόλο του νέου παγκόσμιου πιστωτή, αυτό καθόλου δεν μετρίασε τα βάσανα του αμερικανικού λαού. Βάσανα ανείπωτα, τα οποία περιγράφονται με συγκλονιστικό τρόπο από τον Στάινμπεκ στα «Σταφύλια της οργής».

Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Copyright © 1997-Sat Mar 12 14:10:30 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παρασκευή 4 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων
Στις εκλογές για τις αρχαιρεσίες στους δικηγορικούς συλλόγους η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» καταγράφηκε ως ο διακριτός και ανατρεπτικός πόλος των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, σημείωσε άνοδο στους περισσότερους συλλόγους, ενώ για το δεύτερο γύρο (στις 6 και 8 Μάρτη) καλεί τους δικηγόρους να καταδικάσουν και τους δύο εκπροσώπους της κυρίαρχης πολιτικής, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης έχει ως εξής:
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους, που ψήφισαν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της σε όλη τη χώρα.
Η παράταξή μας καταγράφηκε πανελλαδικά ως ο διακριτός, ριζοσπαστικός και ανατρεπτικός πόλος συσπείρωσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, που αγωνίζεται μαζί με το ταξικό κίνημα για μιαν άλλη φιλολαϊκή ανάπτυξη της χώρας. Συμμετείχε στις εκλογές σε μεγαλύτερο αριθμό συλλόγων, σημείωσε άνοδο των δυνάμεών της στους περισσότερους και απέκτησε εκπροσώπηση σε συλλόγους που δεν είχε.
Από την άλλη μεριά, η διατήρηση των υψηλών ποσοστών των παρατάξεων που εκφράζουν το δικομματισμό και συνολικά - με επιμέρους αποχρώσεις - την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα δικηγορικά συμφέροντα, παρά την προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως δήθεν «ανεξάρτητες», αναδεικνύει την ανάγκη να προχωρήσει πιο γρήγορα η ριζοσπαστική αγωνιστική συσπείρωση των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στο χώρο μας.
Αμεσα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ και ολιγαρχίας του πλούτου, η οποία οξύνει τα προβλήματα και της πλειοψηφίας των δικηγόρων (νέος φορομπηχτικός νόμος, παραπέρα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.λπ.), την ολοκλήρωση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την απελευθέρωση της εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πλήττονται και αγανακτούν με αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να πυκνώσουν τις γραμμές της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων. Να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους έναν άλλο, φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης της χώρας, μια Δικαιοσύνη που θα υπηρετεί το λαό και όχι την πλουτοκρατία.
Με βάση τα παραπάνω, στο β' γύρο των δικηγορικών εκλογών που επιβάλλει το απαράδεκτο προεδροκεντρικό σύστημα και στον οποίο αναμετρώνται υποψήφιοι "μονομάχοι" πρόεδροι, εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής που υπονόμευσε κάθε αγωνιστική και ριζοσπαστική προοπτική, καλούμε σε αποφασιστική καταδίκη και των δύο, με λευκό ή άκυρο».

Copyright © 1997-Sat Mar 05 13:58:30 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ...

Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μαζικό κάλεσμα αντίστασης για τις 10 του Μάρτη
Επόμενος σταθμός κλιμάκωσης του αγώνα και οργάνωσης της εργατικής τάξης, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Να γίνει η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) ο επόμενος σταθμός κλιμάκωσης του αγώνα και οργάνωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.Μετά και την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη, οι ταξικές δυνάμεις και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις «οργώνουν» τους χώρους δουλειάς, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τις γειτονιές και τα μικρομάγαζα και απευθύνουν μαζικό κάλεσμα αντίστασης και οργάνωσης, να διαδηλώσουν δυναμικά όλοι οι άνθρωποι του μόχθου, στις 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011, 6.30 μ.μ.
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο καπιταλισμός τσακίζει τη ζωή, κάνε τη δύναμή σου ανατροπή.
Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια.
Στις σημερινές συνθήκες που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές καταργούν τα δικαιώματά σου ένα - ένα δε χωρά κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή!
  • Αυτοί που τόσα χρόνια πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας - οι πλουτοκράτες.
  • Αυτοί που τόσα χρόνια ταΐζουν με τις πολιτικές τους τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές - οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., η ΕΕ.
  • Αυτοί που με τις πρακτικές τους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων - οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
  • Αυτοί που υποστηρίζουν την ισοτιμία στα χαρτιά, ενώ στη ζωή επιβάλλουν σκληρή ανισότητα για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων.
Υπάρχει διέξοδος από τη βαρβαρότητα
Ολοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κατάσταση που ζούμε σήμερα είναι μονόδρομος: Να είμαστε άνεργες. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. Να κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Να κλείνουμε τα μαγαζιά μας πνιγμένες στα χρέη. Να πουλάμε τα χωράφια μας, γιατί δεν μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε. Να επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν οικογένεια, κάτω από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο. Να απολύονται οι νέες γυναίκες επειδή μένουν έγκυες. Να δουλεύουμε όποτε και για όσο η εργοδοσία μας χρειάζεται και με όποιο μισθό τη συμφέρει.
Θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε συνυπεύθυνες για τα χρέη και τα ελλείμματα που τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές τους.
Θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να κάνουμε θυσίες για να βγούμε από την καπιταλιστική, οικονομική κρίση, που προκλήθηκε επειδή ακριβώς τα μονοπώλια έσκασαν από τα κέρδη τους.
Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος.
Εργαζόμενη, άνεργη, νέα.
Μη σε ξεγελάσουν! Υπάρχει διέξοδος!
Μονόδρομος για μας δεν είναι η εξαθλίωση και η ανασφάλεια. Μονόδρομος για μας είναι το αντιπάλεμα αυτής της πολιτικής, που μας θέλει σύγχρονους δούλους, υποταγμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, στους νόμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μονόδρομος για μας είναι η οργανωμένη ταξική πάλη, η σύγκρουση, η ρήξη και η ανατροπή. Ο αγώνας για ένα δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου τα πλούτη που παράγουμε και καρπώνεται μια χούφτα καπιταλιστών θα είναι ιδιοκτησία του λαού, θα μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τις οικογένειές μας.
Υποταγή ή οργάνωση και αντεπίθεση;
Ενα είναι το διαχρονικό δίλημμα για το λαό, τις γυναίκες, τη νεολαία. Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση ως την τελική νίκη. Σήμερα δεν είμαστε μόνες, υπάρχει η Κοινωνική Συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Αυτή δίνει δύναμη στη δύναμή μας. Εκφράζει την ενότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διεκδικεί αιτήματα που μπήγουν το μαχαίρι βαθιά στα αίτια της κρίσης, που ξεπερνούν διαχειριστικές λογικές και στέκονται απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων, γιατί όσο οι πολυεθνικές κερδίζουν, τόσο ο λαός χάνει.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ - ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
Μισθωτή, άνεργη, νέα εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ στο Σωματείο, στο ΠΑΜΕ, στις Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και στους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ.
Κανένας αγώνας δεν έχει θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών, χωρίς τη σύμπραξη του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ - ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, καμία κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.
Αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας αποτελεί σταθμό κλιμάκωσης στον πόλεμο κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τιμούμε τους αγώνες του χθες και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα ως το τέλος. Οι αγώνες του αύριο - οι δικοί μας αγώνες - να είναι ακόμη πιο τρανοί, ακόμη πιο δυναμικοί, ακόμη πιο αποτελεσματικοί. Να ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Ενα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Copyright © 1997-Sat Mar 05 13:56:21 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΣΚ

Η  Αγωνιστική  Συσπείρωση  Δικηγόρων  Κορίνθου  - όπως  έχει  ήδη  δηλώσει  - δεν  υποστηρίζει  κανέναν  από  τους  δύο  υποψηφίους  προέδρους  και  καλεί όσους  την  στήριξαν  στον πρώτο  γύρο  να  ψηφίσουν  λευκό  ή  άκυρο  στον  δεύτερο  γύρο!