Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» ΑΘΗΝΑΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης και προοπτικής
Την Τετάρτη, στις 3 μ.μ., παρουσιάζει τις θέσεις της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων
Στους δικηγόρους του καθημερινού μόχθου, τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, στους νέους και στις γυναίκες, σ' εκείνους που ασφυκτιούν και δε θέλουν να υπηρετούν την ολοένα και περισσότερο ταξική Δικαιοσύνη που εκπροσωπεί ένα δίκαιο κομμένο στις ανάγκες των εκμεταλλευτών του λαού, απευθύνεται η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» Αθήνας, ενόψει και των εκλογών στο ΔΣΑ που διεξάγονται στις 27 και 28 Φλεβάρη.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο με πολλούς νέους δικηγόρους αλλά και πολλές γυναίκες, καθώς έχει στο συνδυασμό 11 γυναίκες.
Υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ και επικεφαλής της παράταξης είναι ο Αγγελος Βρεττός.
Οι άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι:
Αδάμ Εύα, Αντανασιώτης Αντώνης, Αρχιμανδρίτης Βασίλης, Βογιατζής Δημήτρης, Γεράκη Κατερίνα, Γούσιας Ευθύμης, Δημοπούλου Χριστίνα, Ζαφειρίου Ελένη, Κατσιάβας Βαγγέλης, Καψόπουλος Ανδρέας, Κοντέας Ανδρέας, Κοντογιάννης Γιάννης, Κουλουρούδης Γιάννης, Μαλαγάρης Μάνος, Μαρκατσέλη Χαρά, Μαρούλη Χαρά, Μίχας Αλέξανδρος, Μπίρδας Λάμπρος, Ρούση Σοφία, Τσάκωνα Ζωή, Τσίπα Παναγιώτα, Χαντζή Αννα, Χαρανάς Κώστας και Χατζηπαναγιώτου Ηλέκτρα.
Με σύνθημα «ανέλαβε τις ευθύνες που σου αναλογούν, συσπειρώσου και στήριξε ενεργά την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» απευθύνεται η παράταξη στους δικηγόρους της Αθήνας.
Οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτούς που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και του κεφαλαίου.
Στη διακήρυξή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» αναφέρει πως απευθύνεται στους δικηγόρους που συμπιέζονται από την κρίση και αγωνιούν για το μέλλον τους, στους καλόπιστους συναδέλφους που αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και σαπίλα του συστήματος. Επίσης, σημειώνει πως δεν υπερασπίζεται τη σημερινή κατάσταση. «Δεν σπέρνουμε αυταπάτες, συνεχίζει η "Αγωνιστική Συσπείρωση", ότι οι δικηγόροι μπορούν να εξαιρεθούν από τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση. Δεν συρόμαστε πίσω από παρωχημένα και ελιτιστικά επιχειρήματα για το "κύρος" και το "λειτουργηματικό" χαρακτήρα του δικηγορικού επαγγέλματος. Δεν είμαστε συλλειτουργοί σε μια δικαιοσύνη που στρέφεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, που κηρύσσει διαρκώς τις απεργίες παράνομες, που ποινικοποιεί τους λαϊκούς αγώνες, που διαμορφώνει αντεργατικές και αντιδραστικές νομολογίες, που στήνει μαθητοδικεία και αγροτοδικεία. Συμπορευόμαστε με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, διεκδικούμε τη συνολική ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Παλεύουμε για μια άλλη ζωή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας».
Αναφερόμενη στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις τονίζει ότι καταδίκασαν το δικηγορικό συνδικαλισμό σε αδράνεια και εκφυλισμό, αρνήθηκαν να συντονίσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις κινητοποιήσεις παρά τις πιέσεις μιας σειράς επαρχιακών συλλόγων. Μέχρι την τελευταία στιγμή παζάρευαν με τα υπουργεία πίσω από τις πλάτες των δικηγόρων επιμέρους πλευρές της απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος.
Συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο
Στο μεταξύ, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» θα παρουσιάσει τις θέσεις της μπροστά στις δικηγορικές εκλογές, με ομιλητή τον επικεφαλής και υποψήφιο πρόεδρό της Αγγελο Βρεττό την Τετάρτη 16 Φλεβάρη, ώρα 3 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, οδός Ακαδημίας 50, Αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτσης».

Copyright © 1997-Sun Feb 13 18:33:11 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου