Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

KΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ - ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!

Κλείνω το Αμφι-Θέατρο


Τι γίνεται όταν ένα θέατρο κλείνει; Και μάλιστα ένα θέατρο με ιστορία μεγάλη και προσφορά σημαντική; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί άμεσα. Ο χρόνος θα το δείξει.
Πάντως, αυτήν τη στιγμή το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, ένα θέατρο που ανέβασε παραστάσεις-ορόσημο για το ελληνικό θέατρο, που μας γνώρισε έργα, που ταξίδεψε στο εξωτερικό, αναστέλλει τη λειτουργία του.
«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι το Αμφι-Θέατρο, ύστερα από 36 χρόνια συνεχούς λειτουργίας (σε χειμερινές και θερινές περιόδους), μετά το τέλος των παραστάσεων της Διαβολογυναίκας του Κ. Σένχερ, αναστέλλει τη λειτουργία του» αναφέρει σε επιστολή του ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος.
Εκτός από τη γενική οικονομική κρίση, που υφιστάμεθα όλοι μας, οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι: «Η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να συναντηθούμε, αίτημα που έχω διατυπώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Το ύψος του ενοικίου του Θεάτρου που αγγίζει τα € 9. 000 μηνιαίως.
Η μη έγκριση της συμμετοχής του Αμφι-Θεάτρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2011, με αιτιολογία το ότι λάβαμε και πέρσι μέρος στο ίδιο Φεστιβάλ (η πρότασή μας ήταν η παρουσίαση του Φιλοκτήτη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ευαγγελάτου, μουσική Θεοδωράκη, μετάφραση Γεωργουσόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Πάτσα και με τον Γιώργο Κιμούλη στον επώνυμο ρόλο)».











 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου