Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Πικετοφορία στα δικαστήρια
Διεκδικεί να αναδειχτεί η κυρίαρχη παράταξη της ρήξης, της ανατροπή και των αγώνων
Από τη χτεσινή πικετοφορία
Στο χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, εκεί που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, βρέθηκε χτες η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων που πραγματοποίησε πικετοφορία ενόψει των δικηγορικών εκλογών της Κυριακής, αλλά και της σημερινής πανεργατικής απεργίας. Η Αγωνιστική Συσπείρωση πραγματοποίησε παρέμβαση, καλώντας τους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.Οπως είπε στον «Ρ» ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Αγγελος Βρεττός, η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων παλεύει για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυρίαρχης τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων. Συμπορεύεται με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις αγωνιστικές κινήσεις των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου, το νεολαιίστικο και γυναικείο κίνημα. Η Αγωνιστική Συσπείρωση αντιλαμβάνεται το δικηγόρο όχι ως απλό διεκπεραιωτή των οικονομικών συμφερόντων του εντολέα του, αλλά ως κοινωνικό αγωνιστή, μαχητικό υπερασπιστή των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Στη διάρκεια της χτεσινής πικετοφορίας, η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις της στα «δικηγορικά πηγαδάκια». Παλεύει για να χάσουν οι κυρίαρχες παρατάξεις, οι οποίες ευθύνονται για την εκφυλιστική κατάσταση στον ΔΣΑ, αυτούς που στήριξαν και προώθησαν κάθε κυβερνητικό μέτρο και διαχρονικά υλοποιούν τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων στοχεύει να δημιουργήσει ένα μαχητικό, ριζοσπαστικό πόλο αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι είναι πολλά και συνεπώς, παρά τις επιμέρους διαφορές, μπορούν να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου, την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων. Οσο ισχυρότερη αναδειχθεί πανελλαδικά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», τόσο θα παλεύει από καλύτερες θέσεις, θα αντιστέκεται, θα διεκδικεί αποτελεσματικά για το σήμερα και το αύριο των δικηγόρων. Διαθέτει το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα που είναι οι αγώνες και το πρόγραμμά της.

Copyright © 1997-Fri Feb 25 10:31:31 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου