Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΧΡΙ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνήλθε στην Αθήνα το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 55 δικηγορικών συλλόγων και τη σταθερή απουσία των απεργοσπαστικών πλειοψηφίων των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας και Πειραιά.

Επιπλέον αποφασίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση», να πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί δίωρη συμβολική κατάληψη σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, ενώ την Τρίτη η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Στην Ολομέλεια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων από την Αθήνα και τον Πειραιά. Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος πρόεδρος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας Αγγ. Βρεττός τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και κατήγγειλε τον απεργοσπαστικό ρόλο των πλειοψηφιών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και Πειραιά.  Επικέντρωσε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα τέτοιο πλαίσιο αιτημάτων που θα ενισχύει τη συμμαχία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων  μικρών και μεσαίων εισοδημάτων με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και θα αναδεικνύει τις επιπτώσεις της «απελευθέρωσης» στο να γίνει ακόμη πιο απρόσιτη και απλησίαστη για τα λαϊκά στρώματα η δικαιοσύνη.
Επίσης, στην κριτική που έγινε από τους περισσότερους προέδρους για την προκλητική σιωπή των ΜΜΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των δικηγόρων, ενημέρωσε ότι ο «902» κάλυψε όλη τη συγκέντρωση και πορεία, αφιερώνοντας αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ ο «Ριζοσπάστης» της επομένης ημέρας είχε επίσης αναλυτική αναφορά. Τόνισε επίσης, ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που παραβρέθηκε και χαιρέτισε την κινητοποίηση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και τη θέση του για καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου