Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Με όχημα αυτή τη φορά το λεγόμενο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι «δυνάμεις της αγοράς» (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ κ.λπ.) επιχειρούν να στρέψουν τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό απέναντι σε άλλα τμήματα εργαζομένων και σε στρώματα αυτοαπασχολούμενων, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή του «διαίρει και βασίλευε». Συνειδητά παραπλανούν το λαό, υποστηρίζοντας ότι με την κατάργηση των «προνομίων» των δικηγόρων, θα ενισχυθεί ο  ανταγωνισμός και  επομένως θα γίνουν πιο φθηνές οι δικηγορικές υπηρεσίες για το λαό.
Αποκρύπτουν ότι προνομιούχοι είναι μόνο λίγοι μεγαλοδικηγόροι και οι εταιρείες τους που θα ωφεληθούν ακόμη περισσότερο από τα προωθούμενα μέτρα.
Συνειδητά αποσιωπούν ότι οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αντιμετωπίζουν τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός τους από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και είναι αυτοί που θα πληγούν και από την «απελευθέρωση».
Στρεβλώνουν την πραγματική στόχευση, που είναι η απελευθέρωση της επέκτασης του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών, η δημιουργία κεφαλαιουχικών πολυεπαγγελματικών εταιριών και η μονοπώληση των νομικών υπηρεσιών από αυτές.
Συγκαλύπτουν ότι η συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης από τις εταιρείες θα αναγκάσουν σταδιακά τους περισσότερους δικηγόρους είτε να δεχθούν τη «συνεργασία» μαζί τους με όρους κακοπληρωμένης και χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μισθωτής εργασίας, είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.
Λένε ψέματα ότι οι νομικές υπηρεσίες θα γίνουν πιο φτηνές για το λαό, αφού η σταδιακή μονοπώληση του κλάδου – σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο, προκλητικό κόστος προσφυγής στη δικαιοσύνη – θα οδηγήσει στην εκτίναξη του κόστους των νομικών υπηρεσιών, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά, που ούτε στην Ολομέλεια δε συμμετέχουν και προβοκάρουν κάθε αγωνιστική διάθεση και κάθε πραγματική ριζοσπαστική φωνή, αλλά και όλοι όσοι «πρόθυμοι» προσέτρεχαν στο τραπέζι των διαλόγων των δήθεν «φιλοδικηγορικών» υπουργών έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση και συνέβαλαν στην προώθηση των συγκεκριμένων μέτρων κόντρα στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ συνολικά στην «απελευθέρωση» των υπηρεσιών σε όλους τους κλάδους, γιατί πρόκειται για απελευθέρωση της επέλασης του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην απελευθέρωση των νομικών υπηρεσιών, γιατί ενισχύει τις μεγάλες εταιρείες ενάντια στα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, γιατί θα συμβάλει στο να γίνουν απλησίαστες οι νομικές υπηρεσίες για τους εργαζόμενους που αναγκάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΔΕΝ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΔΕΝ ΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΥΡΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Δεν είμαστε συλλειτουργοί σε μια δικαιοσύνη που στρέφεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, που κηρύσσει διαρκώς τις απεργίες τους παράνομες, που ποινικοποιεί τους λαϊκούς αγώνες, που διαμορφώνει αντεργατικές και αντιδραστικές νομολογίες, που στήνει μαθητοδικεία και αγροτοδικεία.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Διεκδικούμε
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση»
Να καταργηθεί ο ν.3844/2010 που ενσωματώνει την Οδηγία Μπολκενστάιν
Μείωση των έμμεσων φόρων και κατάργησή τους στα είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης
Κατάργηση της επιβολής Φ.Π.Α. στις δικηγορικές υπηρεσίες και της εκβιαστικής περαίωσης
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια και καθολική ασφάλιση, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια περίθαλψη
Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των μισθωτών δικηγόρων
Μέτρα για την ενίσχυση των γυναικών δικηγόρων, ιδιαίτερα των μητέρων
Κατάργηση της άσκησης και ένταξή της στις προπτυχιακές σπουδές
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων
Δραστική μείωση του δυσβάστακτου οικονομικού κόστους προσφυγής στη Δικαιοσύνη
Πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών
Υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και εργατικών κατακτήσεων. Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απελευθέρωση των απολύσεων
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου