Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Παρουσίασε τις θέσεις της ενόψει των εκλογών
Με «όπλο» τους αγώνες της και το πρόγραμμά της, η παράταξη δίνει τη μάχη για τους δικηγόρους με μικρά και μεσαία εισοδήματα
Ο Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»
«Ο μόνος δρόμος για τη συγκρότηση αγωνιστικού κινήματος των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα είναι η αποφασιστική ενίσχυση και ισχυροποίηση της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων" στις προσεχείς δικηγορικές εκλογές, στις 27 - 28 Φλεβάρη».Το μήνυμα αυτό έστειλε κατά τη διάρκεια της χτεσινής κεντρικής εκδήλωσης της παράταξης ο Αγγελος Βρεττός, επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ. Ο Αγ. Βρεττός αναφέρθηκε στη διαφορά της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» από τις άλλες παρατάξεις και σημείωσε ότι απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, στους μισθωτούς και στους πολλούς καλόπιστους ριζοσπάστες δικηγόρους που αγανακτούν με τη σημερινή σαπίλα του συστήματος. Είμαστε δικηγόροι κομμουνιστές και ριζοσπάστες, τόνισε, που καθημερινά δίνουν τη μάχη στα δικαστήρια και δεν εκπροσωπούν εταιρείες, ΠΑΕ ή ΕΠΑΕ και με αυτό το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα δίνουμε τη μάχη για να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση απραξίας στο ΔΣΑ.
Ο Αγγ. Βρεττός ανέφερε ότι: «Πρέπει να χάσουν οι κυρίαρχες παρατάξεις που στηρίζουν την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Δεν πρέπει να σπαταληθεί ψήφος στις διάφορες "πρωτοβουλίες" και σχήματα που περιορίζονται σε κάποια συνθήματα και σ' έναν ακτιβισμό, αλλά επί της ουσίας θέλουν τους δικηγόρους υποστηρικτές ενός δικαίου, ενός "νομικού πολιτισμού" εχθρικού προς τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας. Καμιά εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές των κυρίαρχων παρατάξεων και στους δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους. Τυχόν επιλογή τους σημαίνει βάθεμα της κρίσης στο χώρο, χτύπημα των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων».
Υπονομευτές της αγωνιστικής δράσης
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Για τις κυρίαρχες παρατάξεις στη διοίκηση του ΔΣΑ ο Αγ. Βρεττός ανέφερε ότι όχι μόνο αρνούνται να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις, αλλά καταδίκασαν το δικηγορικό συνδικαλισμό σε αδράνεια και εκφυλισμό, ανοιχτά υπονόμευσαν και σαμποτάρισαν κάθε προσπάθεια αγωνιστικής δράσης και συλλογικής έκφρασης. Επέλεξαν το δρόμο της συνδιαλλαγής και του παζαρέματος με την εκάστοτε κυβέρνηση, αντί του δρόμου της σύγκρουσης και του ανυποχώρητου αγώνα. Οι όποιες αποχές προκήρυξαν, ήταν στην κατεύθυνση της εκτόνωσης της οργής και της δυσαρέσκειας των μισθωτών και μικρομεσαίων δικηγόρων με προκλητικά συντεχνιακά και ηττοπαθή αιτήματα. Ούτε που διανοήθηκαν να συντονίσουν την πάλη τους με το εργατικό κίνημα και τον αγώνα των υπόλοιπων μεσαίων λαϊκών στρωμάτων.Οσον αφορά τη λεγόμενη απελευθέρωση των νομικών επαγγελμάτων, ο υποψήφιος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου σημείωσε ότι «είναι ψέμα πως η απελευθέρωση θα κάνει πιο φτηνή και προσιτή τη δικαιοσύνη στα λαϊκά στρώματα. Φθηνότερες θα γίνουν οι νομικές υπηρεσίες μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο. Επίσης, θα συμβάλει στη δημιουργία κεφαλαιουχικών πολυεπαγγελματικών εταιρειών που θα παρέχουν όλες τις νομικές και επιστημονικές υπηρεσίες (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μεσίτες, μηχανικοί, φοροτεχνικοί, λογιστές) με μειωμένο μισθολογικό κόστος για τους υπαλλήλους δικηγόρους, ενώ θα προκαλέσει τη μείωση του κόστους των νομικών - δικηγορικών υπηρεσιών για σημαντικές μερίδες του κεφαλαίου μέσω της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών».
Στόχοι πάλης
Τέλος, ο Αγ. Βρεττός επανέλαβε τα αιτήματα που θα πρέπει να διεκδικήσουν οι δικηγόροι, όπως:
  • Κατάργηση του νόμου 3844/2010 που ενσωματώνει την Οδηγία Μπολκενστάιν.
  • Κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες και της εκβιαστικής περαίωσης.
  • Δραστική μείωση του δυσβάστακτου οικονομικού κόστους προσφυγής στη Δικαιοσύνη.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων κ.ά.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μ. Κοκκινάκης, απερχόμενο μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ εκ μέρους της παράταξης, ο οποίος είπε πως η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» σ' αυτές τις εκλογές θα αναδειχθεί η κυρίαρχη παράταξη της αμφισβήτησης και της μάχης. Ο Β. Αρχιμανδρίτης, εκ μέρους της νέας γενιάς των δικηγόρων της παράταξης, σημείωσε ότι η ειδοποιός διαφορά της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» με τις άλλες παρατάξεις είναι το πρόγραμμά της και η αγωνιστική διάθεση. Επίσης, ο Γ. Γουσέτης κάλεσε τους δικηγόρους να δώσουν και την τελευταία ικμάδα τους για τη νίκη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων».

Copyright © 1997-Thu Feb 17 13:52:01 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου