Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΗ!

Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011 Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην «απελευθέρωση»
Δυναμικό «παρών» από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»
Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων»
Eurokinissi

Με ένα δυναμικό πανελλαδικό συλλαλητήριο οι δικηγόροι εξέφρασαν χτες την αντίθεσή τους στη λεγόμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση». Σε πείσμα των κυρίαρχων παρατάξεων στο δικηγορικό κόσμο και ιδιαίτερα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και Πειραιά που όχι μόνο δεν συμμετείχαν στο πανελλαδικό δικηγορικό συλλαλητήριο αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το εκφυλίσουν και να το αποδυναμώσουν, οι δικηγόροι πήραν μαζικά μέρος στη χτεσινή κινητοποίηση.
Δυναμικό «παρών» έδωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων». Τη στιγμή που έφθαναν στο χώρο έξω από τη Βουλή δικηγόροι από την Περιφέρεια, εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» απευθυνόμενος στους αφιχθέντες ανέφερε: «Χαιρετίζουμε το κομβόι των δικηγόρων που ήρθε από όλη την Ελλάδα».
Λίγο αργότερα στους συγκεντρωμένους δικηγόρους μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ο οποίος σημείωσε ότι η απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ούτε εφεύρεση του μνημονίου και της τρόικας. Η απελευθέρωση ήταν προδιαγεγραμμένη από τη δεκαετία του 1990 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ενώ με το Σύμφωνο Σταθερότητας της Λισαβόνας περνάει σε νέα φάση με την Οδηγία Μπολκεστάιν, καθώς πλέον θα δημιουργηθούν κεφαλαιουχικές και πολυεπαγγελματικές εταιρείες, με συμβολαιογράφους, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, φοροτεχνικούς, σύμβουλους επιχειρήσεων, μεσίτες κλπ.
Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»
Το δικό της στίγμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των δικηγόρων έδωσε χτες η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», καθώς και οι δικηγόροι που τη στηρίζουν. Το μπλοκ της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» ήταν το πιο μαζικό και μαχητικό. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν: «οι δικηγόροι δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», «οι δικηγόροι δεν είναι συντεχνία, μαζί με το λαό για άλλη εξουσία», «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι το κέρδος του κεφαλαιοκράτη» κ.ά.
Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» για το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» σημειώνει: «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. και οι δυνάμεις της αγοράς (ΣΕΒ, ΕΒΕΑ κλπ.) συνειδητά παραπλανούν το λαό και στρεβλώνουν την πραγματική στόχευση που είναι η απελευθέρωση της επέκτασης του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των νομικών υπηρεσιών. Συγκαλύπτουν ότι η συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης από τις εταιρείες θα αναγκάσει σταδιακά τους περισσότερους δικηγόρους είτε να δεχτούν τη "συνεργασία" μαζί τους με όρους κακοπληρωμένης και χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μισθωτής εργασίας, είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.
Ιδιαίτερα, επικριτικός για την τακτική των δικηγορικών συλλόγων της Αθήνας και του Πειραιά ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων Αθήνας» και υποψήφιος πρόεδρος (ενόψει των εκλογών στις 27 και 28 Φλεβάρη) του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Αγ. Βρεττός, ο οποίος σημείωσε ότι οι δύο αυτοί δικηγορικοί σύλλογοι που ούτε στην Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων δεν συμμετείχαν, τελικά προβοκάρουν κάθε αγωνιστική διάθεση αλλά και όσοι «πρόθυμοι» προσέτρεχαν στο τραπέζι των διαλόγων κόντρα στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων.


Copyright © 1997-Sat Feb 12 12:51:58 GMT+02 2011 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου